Edirne genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören on binlerce öğrenci, uzun bir eğitim maratonunu geride bırakarak yaz tatiline çıkmanın heyecanını yaşıyor. Edirne’deki resmi karne dağıtım töreni ise cuma günü saat 09.30’da İnönü İlkokulunda gerçekleştirilecek.
15 BİN ÖĞRENCİYE GELİŞİM RAPORU, 39 BİN ÖĞRENCİYE KARNEAçıklanan resmi verilere göre, Edirne’de eğitim gören binlerce çocuk ve genç cuma günü belgelerine kavuşacak. 2025-2026 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem sonu itibarıyla; okul öncesinde 7 bin 141, ilkokul birinci sınıflarda 3 bin 955 ve ikinci sınıflarda 4 bin 92 öğrenci olmak üzere toplam 15 bin 188 minik öğrenci gelişim raporu alacak.
İlkokul üçüncü ve dördüncü sınıflarda eğitim gören 8 bin 674, ortaokullarda 17 bin 207 ve ortaöğretim (lise) kurumlarında 13 bin 995 olmak üzere toplam 39 bin 876 öğrenci ise karne alarak yaz tatiline adım atacak.
DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYILARI DİKKAT ÇEKTİEdirne genelinde…