Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 farklı noktada gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı ile mücadele çalışmalarında; 48 düzensiz göçmen şahıs yakalanarak, ülkelerine iade edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.
Edirne İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgesinde “Göçmen Kaçakçılığı” ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalara aralıksız olarak devam ediliyor.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından devam eden faaliyetler kapsamında Edirne merkeze bağlı Doyuran Köyü mülki sınırları içerisinde yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edilen 10 Suriye uyruklu, Uzunköprü'ye bağlı Saçlımüsellim Köyü mülki sınırları içerisinde 26 muhtelif uyruklu düzensiz ve Lalapaşa'ya bağlı Hüseyinpınar Köyü mülki sınırları içerisinde yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edilen 12 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 48 düzensiz göçmen şahıs yakalandı.
Yakalanan göçmen şahıslar ülkelerine iade edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.
Haber Merkezi