Asayiş

'Change' şebekesine eş zamanlı operasyon

'Change' şebekesine eş zamanlı operasyon

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
18 Kasım 2024 13:16

Edirne merkezli olmak üzere toplam 4 ilde polis ekipleri tarafından düzenlenen ‘change’ operasyonunda; Son 1,5 yıl içinde Bulgaristan’dan getirilen 181 aracın satışının yapılmasının ardından Türkiye’de parçalanıp oto yedek parça olarak kullanıldığı ya da şasi ve motor numaralarının değiştirilerek ‘change’ yapılıp Türkiye plakası takılarak kullanıldığı tespit edilirken, konuyla ilgili 7 adrese yapılan eş zamanlı baskında yakalanan 8 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Edirne, İstanbul, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde polis tarafından 'change' operasyonu düzenlendi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan koordineli yapılan çalışma sonucu, bir şebeke tarafından Bulgaristan'dan yasal olmayan yollarla getirilen çeşitli marka ve modeldeki araçların, Türk vatandaşlarına sattığı tespit edildi.

Ekiplerce yapılan çalışmada son 1,5 yıl içerisinde Bulgaristan'dan getirilen 181 aracın satışının yapılmasının ardından Türkiye'de parçalanarak oto yedek parça olarak kullanıldığı ya da şasi ve motor numaralarının değiştirilerek 'change' edilip, Türkiye plakası takılarak kullandığı belirlendi.

Söz konusu çalışmanın ardından polis ekiplerince şebekeyle bağlantısı bulunan şüphelilere yönelik Edirne, İstanbul, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi ve Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucu; 4’ü Türk, 4’ü Bulgaristan vatandaşı olmak üzere toplam 8 şüpheli yakalayarak, gözaltına alındı. Şüphelilerden A.E.’nin İstanbul, M.S.’nin Çorlu’daki iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 araç, 11 araç beyni, 8 yabancı araç belgeleri, 3 oto immobilizer, 6 araç anahtarı, elektronik kilit tertibatı, 4 adet 10 BFR 68 plaka ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden S.P.Z., A.N.Z., M.G.D., M.S. ve A.E., çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanırken, diğer 3 kişi serbest bırakıldı.

Adem Batuhan SEVER

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!