Asayiş

Doktora darp davasında tekrardan tahliye kararı!

Doktora darp davasında tekrardan tahliye kararı!

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
22 Nisan 2024 15:23

Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hasta yakını tarafından yumruklanarak darp edilen kadın doktor B.B.Ö.’nün darp davasının 3’üncü duruşması görüldü. Bugün Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada da sanık V.K.’ya tekrardan tahliye kararı çıktı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 6 Şubat 2024 tarihinde görevli kadın doktor B.B.Ö., kanser tedavisi gören annesinin çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetmesi üzerine, durumu ölen kadının oğlu V.K.’ya bildirmişti. Annesinin ölüm haberini alan V.K., doktor B.B.Ö.’ye saldırıp yumruklamıştı. Olayın ardından 28 Şubat tarihinde gerçekleşen ilk duruşmada sanık V.K.’nın tutuklu olarak yargılanmasına karar verilirken, davanın 20 Mart tarihinde görülen 2’nci duruşmasında, mahkeme heyeti tarafından saldırı mağduru doktor B.B.Ö. ile ilgili kati doktor raporunun beklenmesine ve sanık V.K.’nın tutuksuz olarak yargılanmasına karar verilmişti. Mağdur B.B.Ö.’nün avukatları tarafından sanık V.K.’nın tahliye kararına itiraz etmesi üzerine, Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesince verilen karar sonucu V.K. tekrardan tutuklanarak Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Sanık V.K.’nın tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması bugün Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülürdü. Vatandaşlara ve basına kapalı olarak görülen duruşmaya, sanık V.K. SEGBİS aracılığıyla tutuklu bulundu cezaevinden katılırken, sanığın avukatı ve doktor B.B.Ö.’nün avukatlarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatları katılım sağladı.

‘TUTUKLULUĞU DEVAM ETMELİ’

Mağdur doktor B.B.Ö.’nün avukatı Adem Eray Kozan, saldırının kadın sağlık çalışanına karşı işlenen katalog bir suç olduğunun altını çizerek, tutuklama şartlarının oluştuğunu ve devam ettiğini ifade etti. Sanık V.K.’nın sosyal medya hesaplarından mağdur doktor B.B.Ö.’yü tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen Av. Kozan, mahkemeden sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

‘KİMSEYE DÜŞMAMLIĞIM YOK, TAHLİYEMİ İSTERİM’

Sanık V.K. ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımın bilinçli olmadığını belirterek; "Ben videoları bilinçli olarak paylaşmadım, ayrıca 'ben kendime yakışanı değil, karşımdaki neyi hak ederse onu yaparım' sözünü 2014 yılında açtığım hesapta paylaşmıştım, tahliyemi talep ederim, benim kimse ile bir düşmanlığım yoktur, tahliyemi isterim" ifadelerini kullandı.

SANIK TEKRARDAN TAHLİYE EDİLDİ

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, Sanık V.K.’nın tutuksuz yargılanmak üzere tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti tarafından V.K.’ya adli kontrol şartıyla yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Duruşma 12 Haziran tarihine ertelendi.

“MAHKEME HEYETİ NİÇİN RAHATSIZ OLMUŞ OLABİLİR?”

Duruşmaya destek amaçlı gelen Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun, duruşmanın takip edilmesini istemeyen mahkeme heyetine tepki gösterdi. Altun; "Bizler, meslektaşımıza destek amaçlı mahkeme salonunun önündeydik. Ancak sanki meslektaşlarına destek olmaya gelen insanlardan kaçırılan bir duruşma örneği yaşadık. Mahkeme salonuna ne biz ne de basın mensupları alındı. Acaba merak ediyorum, bizlerin orada bulunmasından ne gibi bir rahatsızlık duymuş olunabilir? Meslektaşımıza destek olmak, mahkeme heyetini niçin rahatsız etmiş olabilir? Bizim yargıdan beklentimiz; hızlı bir şekilde bu davanın bir an evvel en adil şekilde sonuçlanmasıdır, sürecin uzatılmamasıdır. Ancak gerçek adalet böyle sağlanabilir. Duruşma 12 Haziran'a ertelenmiş durumda. Umuyorum ki 12 Haziran'da mahkeme salonunda bu sefer yer alırız" diye konuştu.

Adem Batuhan SEVER

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!