39 milyon 600 bin liralık altın ele geçirildi
Edirne’de 1 Mayıs tarihinde Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirilen 3 farklı operasyonda; 18 kg 725 gram altın, çok sayıda kaçak alkollü içki ve 7 adet lüks araca ait parçalar ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak ürünlerin değerinin, toplamda 50 milyon lira olduğu açıklandı.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri her türlü kaçakçılık ile mücadelesine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda dün KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılan 3 farklı operasyonda; 5607 SKM suçu kapsamında yaklaşık piyasa değeri 50 Milyon Türk lirası olan altın, alkol ve lüks araç parçası ele geçirilerek, toplamda 6 şahsa adli işlem başlatıldı.
39 MİLYON 600 BİN LİRALIK ALTIN ELE GEÇİRİLDİ
TIR şoförü olan E.Ç. isimli şahıs yurt dışından TIR ile Türkiye’ye girme üzereyken, Kapıkule Hudut Kapısı’nda durduruldu. Ekiplerce araçta yapılan aramada 23 parça halinde faturasız Külçe Altın ve 22 adet faturasız altın bilezik toplamda 18 kg 725 gram faturasız gümrük kaçağı altın ele geçirildi. Yapılan değer tespitinde yaklaşık altınların değeri 39 milyon 600 bin lira olarak tespit edildi. Şüpheli TIR şoförü gözaltına alındı ve mevcutlu olarak adli makamlara çıkarılacak.
YÜZLERCE LİTRE KAÇAK ALKOLLE YAKALANDILAR
Edirne Merkez ve Havsa ilçesinde toplamda 4 şahsa ait 4 ikamet adresi ve 2 araçta Sahte Alkol ve alkol kaçakçılığına yönelik yapılan aramalarda; 387 adet gümrük kaçağı alkol, 25,5 litre sahte içki, 25 litre etil alkol ve 6 kilogram gümrük kaçağı çay ele geçirildi ve toplam 4 şahsa 5607 SKM adli işlem yapıldı.
KAÇAK LÜKS ARAÇ PARÇALARI TIR’DA BULUNDU
Kapıkule Hudut Kapısından Türkiye’ye girmekte olan TIR’da yapılan aramada; lüks araca ait gümrük kaçağı 7 adet motor/kaporta yedek parçası ele geçirildi. İ.T. isimli şahsa 5607 SKM kapsamında adli işlem yapıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyonlara yönelik yapılan açıklamada; “Edirne Emniyet Müdürlüğü KOM Şube müdürlüğü ekipleri olarak her türlü kaçakçılık ile mücadelemiz aralıksız sürecektir” ifadelerine yer verildi.
Haber Merkezi