Edirne Jandarma birimlerince Havsa’nın köylerindeki kadınlara KADES uygulaması tanıtımı gerçekleştirildi.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımıza Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kapsamında Bilgilendirme ve KADES Uygulamasının Tanıtımı bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam ediliyor.
İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından Havsa İlçesi Necatiye ve Abalar köylerinde ikamet eden vatandaşlara yönelik; 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında broşür dağıtımı, aile içi şiddetin önlenmesine dair bilinçlendirme ile KADES mobil uygulamasının amaçları ve kullanımı doğrultusunda eğitim ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi.
Yapılan açıklamada; “Kadına karşı şiddetin önlenmesi emniyet ve asayişin sağlanarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi. Haber Merkezi