Edirne’de 5 masaj salonuna düzenlenen fuhuş operasyonunda 15 şüpheli gözaltına alındı. İşletmelerde gizli bölmeler ve zil sistemi ortaya çıkarıldı. Ayrıca İşletmelerde çalışan 23 kadın, mağdur sıfatıyla ifadeye alınırken, fuhuş yaptığı veya teklif aldığı belirlenen 19 erkeğin beyanları da “bilgi alma” kapsamında toplandı.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat şubelerinin ortak yürüttüğü 3 aylık teknik ve fiziki takipte, masaj salonlarında işletme konusu dışına çıkılarak müşteri durumundaki erkeklere fuhuş amaçlı teklifler yapıldığı, fuhuş için yer sağlandığı, aracılık edildiği ve kadın çalışanların fuhşa zorlanarak haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.
Bu kapsamda ekipler, 12 Aralık 2025’te kent merkezinde faaliyet gösteren 5 masaj salonuna eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alınırken, yakalananlardan birinin “birden fazla kişiyle yağma” suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün kesinleşmiş cezasının bulunduğu, ayrıca “silahla yağma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından arandığı belirlendi.
İşletmelerde çalışan 23 kadın, mağdur sıfatıyla ifadeye alınırken; fuhuş yaptığı veya teklif aldığı belirlenen 19 erkeğin beyanları da “bilgi alma” kapsamında toplandı. Polis, benzer şekilde tespiti yapılan diğer kişilerin de ifadelerinin alınacağını açıkladı.
Aramalarda çeşitli dijital materyaller, cinsel içerikli ürünler ve randevu defteri niteliğindeki evraklara el konuldu. Ayrıca iş yerlerinde gizli bölmeler olduğu ve denetimlere karşı zil sistemi kurulduğu da ortaya çıkarıldı.
Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Haber Merkezi