İpsala'da PTT kıyafetiyle kargo teslimi bahanesiyle imza toplayıp boş senetlere geçirdiği öne sürülen T.B., polis ekiplerince evindeki sahte belgelerle yakalandı.
Edirne'nin İpsala ilçesinde, PTT çalışanı gibi giyinerek vatandaşları dolandırdığı öne sürülen T.B., polis ekiplerince gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Keşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ile İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla, daha önce ‘Dolandırıcılık’ ve ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçlarından kaydı bulunan T.B.’nin yeni yöntemi ortaya çıkarıldı.
Şüphelinin, PTT görevlisi izlenimi vermek için üzerinde ‘PTT’ yazılı mont ve kazak giydiği, hazırladığı düzenek sayesinde vatandaşların kargo teslim tutanağına attıkları imzaları boş senetlere geçirdiği tespit edildi.
Polis ekiplerince yakalanan T.B.’nin evinde yapılan aramada, üzerinde ‘PTT’ ibaresi bulunan kıyafetler, teslim tutanaklarının altına yerleştirilen boş senetler ve bir kısmı doldurulmuş senetler ele geçirildi. Şüpheli hakkında başlatılan soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Haber Merkezi