Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı ve kent merkezinde düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu imalathanesi ortaya çıkarıldı. Toplamda 117 kilo sentetik hap ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.
Edirne’de polis ve gümrük muhafaza ekiplerinin Kapıkule Sınır Kapısı ile kent merkezinde yürüttüğü ortak çalışma sonucu uyuşturucu imalathanesi ortaya çıkarıldı. Operasyonlarda toplam 117 kilo 434 gram sentetik hap ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, bazı şüphelilerin üzerlerine uyuşturucu madde sararak yurda giriş yapacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ticaret Bakanlığı’na ait risk analiz ve takip sistemleri üzerinden izlenen şüpheliler, yurda giriş yapmak üzere geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı’nda durduruldu. Yapılan aramalarda bir kişinin üzerine sardığı 4 kilo 90 gram sentetik hap ele geçirildi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle soruşturmayı derinleştiren ekipler, uyuşturucu maddeleri Edirne’den teslim almaya gelen bir kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin kent merkezindeki evinde yapılan aramada ise uyuşturucu imalathanesi ortaya çıkarıldı. Evde yapılan aramalarda 117 kilo 434 gram sentetik hap, satışa hazır halde 65 bin uyuşturucu hap, uyuşturucu imalatında kullanılan 2 makine, 1 kompresör, 1 karıştırıcı, çok sayıda yeşil reçeteli ilaç etiketi, farklı ambalaj türleri, hassas teraziler ve boş kapsüller ele geçirildi.
YUNANİSTAN’A KAÇARKEN YAKALANDI
Uyuşturucu organizasyonunun diğer bağlantılarını ortaya çıkarmak amacıyla Edirne’de 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, adreslerde yaptıkları aramalarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 1 tabanca ve silaha ait mermiler buldu. Şüphelilerden birinin Yunanistan’a kaçma girişimi ise Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki tampon bölgede engellendi.
Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan toplam 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
Adem Batuhan SEVER