Dünya

Trump’tan İran çıkışı: “Çöküş aşamasında” iddiası

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, İran’ın kendilerine “çöküş aşamasında olduklarını bildirdiğini” iddia etti.

Adem Batuhan SEVER
Adem Batuhan SEVER
Editör
28 Nisan 2026 18:48

ABD Başkanı Trump, İran’ın iç yönetim sorunlarıyla uğraşırken Hürmüz Boğazı’nın açılmasını talep ettiğini öne sürdü.

Trump açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İran az önce bize ‘çöküş aşamasında’ olduklarını bildirdi. Liderlik sorunlarını çözmeye çalışırken (bence bunu başaracaklar!), bizden Hürmüz Boğazı’nı bir an önce açmamızı istiyorlar.”

“Hürmüz Boğazı talebi” iddiası

Trump, İran’ın stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması için ABD’den yardım istediğini de iddia etti. Söz konusu açıklama uluslararası enerji ve güvenlik dengeleri açısından kritik bir bölge olan Hürmüz Boğazı üzerinden yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Öte yandan ABD’de siyasi atmosferdeki gerilim ve güvensizlik ortamına ilişkin değerlendirmeler de dikkat çekti. Son dönemde yaşanan bazı olayların ardından sosyal medyada çeşitli komplo teorilerinin hızla yayıldığı belirtildi.

Siyasi kutuplaşmanın arttığı dönemlerde hem destekçilerin hem de karşıtların benzer şekilde şüpheci yaklaşımlar geliştirdiği değerlendiriliyor. (BHA)

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!