Edirne Valisi Yunus Sezer, Süloğlu ilçesindeki yol çalışmalarını incelediği ziyarette, bu yıl 300 kilometrenin üzerinde yol yapımını hedeflediklerini açıkladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, ulaşım yatırımları kapsamında Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli ile Küküler köyleri arasında devam eden Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) yol çalışmalarını yerinde inceledi.
5 kilometrelik güzergahtaki teknik detaylar hakkında bilgi alan Vali Sezer’e; Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve Süloğlu Kaymakamı Emin Cevat Tutar ve Edirne İl Genel Meclis Üyeleri Remzi Subaş ve İrfan Yeğitoğlu da eşlik etti. İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Sezer, kentin yol ağını modernize etme konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

BETON YOL VE SICAK ASFALT HEDEFLERİ
Vali Sezer, bu yılki çalışma takvimine bilgileri paylaştı. Vali Sezer, "Burada şu an yaklaşık 5 kilometrelik bir beton yol çalışmamız var. Bu yıl, sıcak asfaltın yanı sıra 50 kilometreye yakın beton yol yapmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi, tüm köylerimizi sıcak asfaltla buluşturma gayemiz var. Bu hedef doğrultusunda İl Özel İdaremizle, İl Genel Meclis üyelerimizle, Meclis Başkanımızla ve muhtarlarımızla beraber oldukça uyumlu ve güzel bir çalışma sistemi yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

'YOL MESELESİ EDİRNE GÜNDEMİNDEN ÇIKIYOR'
Çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Sezer, sezon sonu hedeflerini açıklayarak, "İnşallah buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra, vakit kaybetmeden sahil tarafındaki projelerimize devam edeceğiz. Bu sene toplamda 300 kilometrenin üzerinde asfalt yol yapım hedefimiz bulunuyor. Bu hedefi gerçekleştirmek adına tüm altyapı hazırlıklarımızı ve ihalelerimizi tamamladık. Eğer bu sezonu planladığımız gibi verimli geçirirsek, önümüzdeki yıla çok az bir yol ağımız kalmış olacak. Kalan kısmı da önümüzdeki yıl aynı hızla tamamlayarak, yol meselesini Edirne'nin gündeminden tamamen çıkarmayı ümit ediyoruz" dedi.

ARAÇ PARKURU MODERNİZE EDİLİYOR
Vali Sezer, hizmet kalitesini artırmak adına İl Özel İdaresi’nin teknik kapasitesinin de güçlendirildiğini vurguladı. Vali Sezer, "Diğer taraftan, bildiğiniz üzere İl Özel İdaresi’nin araç parkuru oldukça eskiydi. Son iki senedir araçlarımızı kademeli olarak yeniliyoruz. Bu sene de ciddi bir iş makinesi takviyesinde bulunduk; hem kamyon hem greyder hem de asfalt çalışmalarında kullanılan diğer makinelerin alımını gerçekleştirdik. Bir yandan iş yaparken bir yandan da araç portföyümüzü modernize ediyoruz" şeklinde konuştu.

ÇALIŞAN EKİPLERE TEŞEKKÜR
Sahada görev yapan personelin emeğine dikkat çeken Sezer, "Şantiyedeki arkadaşlarımız büyük bir fedakarlıkla, adeta 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Onların bizden en büyük isteği, halkımıza daha kaliteli ve yeni araçlarla hizmet verebilmekti; biz de bu imkanları sağlamak için gayret gösteriyoruz. Yapılan bu çalışmaların Edirne’mize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazasız belasız bir sezonu daha hep beraber geçiririz. Desteklerinden dolayı İl Genel Meclisimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, şantiyede ve yollarda ter döken tüm çalışma arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza, kaymakamlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Adem Batuhan SEVER
