Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından gerçekleşecek olan etkinlik programı ile ilgili Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından program açıklandı.
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan programla ilgili yapılan basın açıklamasında; “Edirne, Türk mutfağının köklü mirasını ve zengin gastronomi kültürünü yaşatacak önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerde, bu yılın teması olan “Bir Sofrada Miras” anlayışı çerçevesinde Edirne’nin tarihi, kültürel ve gastronomik değerleri ziyaretçilerle buluşacak.
Kültürel mirası yalnızca tariflerle değil; üretim teknikleri, paylaşım kültürü, ritüeller ve sofrada kurulan birliktelikle anlatmayı amaçlayan etkinliklerde, Edirne mutfağının seçkin örnekleri vatandaşların beğenisine sunulacak.
Program kapsamında;
* Edirne Tava Ciğeri,
* Edirne Bayram Sofrası,
* Coğrafi işaretli ürün sunumları,
* Rumeli mutfağından nohut ekmeği ve Hıdırellez pilavı,
* Edirne Saray Mutfağı’ndan soğan dolması, avcı böreği, gaziler helvası ve gül şerbeti,
* Anadolu ve Rumeli’nin ortak değeri olan keşkek,
* İpsala kandilli mantısı gibi geleneksel lezzetler çeşitli etkinliklerle tanıtılacak.
Etkinlikler; Mimar Sinan Heykeli önü, Edirne Gastronomi Akademisi, Saraçlar Caddesi ve Trakya Üniversitesi II. Bayezid Sağlık Müzesi gibi şehrin önemli noktalarında gerçekleştirilecek.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleriyle, Edirne’nin sahip olduğu gastronomi mirasının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, yerel ürünlerin görünürlüğünün artırılması ve kültürel hafızanın gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
“Sofra, birlikte olmanın en eski dilidir” anlayışıyla gerçekleştirilecek hafta boyunca ziyaretçiler yalnızca yemek tadımı değil; kültür, tarih, gelenek ve paylaşım odaklı bir deneyim yaşayacak.
Tüm vatandaşlarımız Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine davetlidir.”
Haber Merkezi