Edirne Valisi Yunus Sezer’in ev sahipliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Düzenlenen öğle yemeği programında Vali Sezer, aziz şehitlerimizin emaneti olan aileleri ve kahraman gazilerimizle bir araya geldi.

Yoğun katılımın gözlendiği programa İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda şehit yakını ve gazi iştirak etti. Programda yapılan konuşmalarda milli birlik, beraberlik ve kararlılık mesajları ön plana çıktı.

'HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN ÜZERİNDEN GEÇEN 10 YILDA BİRLİĞİMİZ DAHA DA GÜÇLENDİ'
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, hain darbe girişimine karşı aziz milletimizin gösterdiği direnç sayesinde demokrasinin kazandığını, hainlerin ise büyük bir hezimete uğratıldığını vurguladı. Tohumcu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede 250 vatan evladı şehadete yürümüş, 2193 yaralı vatandaşımız ise gazilik unvanına nail olmuştur. Hain darbe girişimden bu yana geçen 10 yıldan beri aziz milletimizin birlik ve beraberliği artarak devam etmiştir. Vatan, sadece üzerinde yaşadığımız toprak değil, vatan geçmişimizin emaneti, geleceğimizin umududur. Bir milletin bağımsız yaşayabilmesi adına sahip olduğu en büyük değerdir. O gece yaşananlar hafızalardan silinmedi, silinmeyecek. Acılar ve fedakarlıklar unutulmayacak ve bağımsızlığın ne kadar kıymetli olduğunu her zaman hatırlayacağız."

'BİZE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖREV DEMOKRASİYE VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAKTIR'
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden ise konuşmasında, bu toprakların tarih boyunca özgürlük, bağımsızlık ve istiklal uğruna büyük fedakarlıklar gösteren insanların emaneti olduğuna dikkat çekti. Ergüden, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
"Milletimiz hangi şartlar altında olursa olsun söz konusu vatan olduğunda aynı inançla omuz omuza durmayı, aynı bayrağın gölgesinde birleşmeyi bilmiştir. Bizlere düşen görevse geçmişten bu güçlü mirası gelecek nesillere taşımak, birlik ve beraberliğimizi korumak, demokrasimize, cumhuriyetimize ve ortak değerlerimize sahip çıkmaktır. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak, bunu milletimizin dayanışma ruhuna, vatan sevgisine ve gerektiğinde her türlü fedakarlığı göze alabilen yüksek karakterine borçluyuz."

'TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZ GÜNÜ DEVLETİNİ SOKAKTAN TOPLAMIŞTIR'
İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, konuşmasında 15 Temmuz'un tarihin ders alınması gereken en önemli günlerinden biri olduğunu kaydetti. Akalın, millet-devlet ilişkisine vurgu yaptığı konuşmasında aynen şunları söyledi:
"15 Temmuz’da Türk milleti iradesine, egemenliğine sahip çıkmıştır. Türk milleti bu topraklarda bayrağın dalgalanması için, ezanın dinmemesi için bir varlık göstermiştir. Maalesef ki örnek almamız gereken bir diğer husus da; bu millet devletini 15 Temmuz günü sokaktan toplamıştır. İşte tarihten ders almamız gereken dediğim nokta da budur. Millet-devlet ilişkisinin en önemli örneklerindendir. Millet olmadan, Türk milleti olmadan devletin olamayacağının göstergesidir. Cenab-ı Allah tekrardan bu aziz millete devletini sokaktan toplayacağı günleri göstermesin diyorum."

'MİLLİ İRADE TANKLARA VE UÇAKLARA KARŞI YENİDEN VE GÜÇLÜ ŞEKİLDE TECELLİ ETTİ'
Programda son olarak söz alan Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 Temmuz’da milletimizin tarihinde karşılaştığı en ağır ihanetlerden biriyle yüz yüze kaldığını belirtti. Vali Sezer, konuşmasının tamamında şu ifadelere yer verdi:
"Devletimizin imkanlarını, yine devletimize ve milletimize karşı kullananlar, hainler, milli iradeyi yok sayarak ülkemizin bağımsızlığına, demokrasimize ve geleceğimize kastetmiştir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran aziz milletimiz, bir kere daha tarihte üzerine yüklenen tüm misyonu, sorumluluğu yerine getirmiştir. Cumhurbaşkanımız, millete çağrı yaparken; ‘Milletin iradesinden daha büyük bir irade ve güç tanımıyorum’ demişti. Gerçekten de milletimiz, tanklara, uçaklara ve silahlara karşı imanıyla, cesaretiyle ve vatan sevgisiyle direnmiştir. Kadınıyla, erkeğiyle ve genciyle milyonlarca vatandaşımız, istikbali uğruna ve geleceği uğruna bu aziz vatana ve bu güzel ülkeye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi ortaya konulan bu destansı mücadele, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin kendisine bırakılmış bir emanet olduğunu tüm dünyaya tekrar ilan etmiştir. O karanlık gecede vatan evlatlarımızı şehadet mertebesiyle uğurladık. Binlerce vatandaşımız da yine gazilik mertebesine ulaştılar. Onların cesareti sayesinde hainlerin sadece içimizde değil, içerideki piyonlar vesilesiyle üzerimizde tahakküm kurmaya çalışan dış güçlerin de planları bozulmuş, milli irade yeniden ve güçlü bir şekilde tecelli etmiştir."

