Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) işlemlerine ilişkin hatırlatmada bulundu. Özen, TAPDK satış belgesi başvurularının 1 Ocak itibarıyla başladığını ve 31 Mart 2026 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.
2026 yılı için TAPDK satış belgesi başvurularının 1 Ocak itibarıyla başladığını ve 31 Mart 2026 tarihinde sona ereceğini belirten Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen, açık içki satışı yapan işletmelerin başvurularını zamanında yapmaları gerektiğini vurguladı.
Özen ayrıca, tütün ve alkol perakende ile toptan ticareti yapan işletmeler için 2026 yılı TAPDK süre uzatım işlemlerinin de başladığını ifade ederek şu bilgileri paylaştı:
“Bakanlık tarafından 2026 yılı için belirlenen ücretler; merkez için sigara ve alkol satışlarında 4.240 TL, köy yerleşimlerinde ise 1.017 TL olarak belirlenmiştir. Bu bedellerin Ziraat Bankası gişe, ATM veya internet bankacılığı tahsilat ekranı üzerinden yatırılması yeterlidir. Satıcılarımızın yeni bir belge düzenlemesine gerek bulunmayıp mevcut belgelerini muhafaza etmeleri yeterlidir. Ayrıca Bakanlığın ilçe müdürlüklerine başvuru yapılmasına gerek yoktur.”
Tüm esnafların mağduriyet yaşamamaları adına işlemlerini son güne bırakmamaları gerektiğini hatırlatan Özen; “TAPDK ruhsatları için başvurular 31 Mart 2026 tarihinde sona erecektir. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler ve bol kazançlı günler dilerim” dedi. Haber Merkezi