Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenen 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde büyük bir başarıya imza atarak başpehlivanlık unvanını göğüsleyen Erkan Taş, Edirne kent merkezinde adeta sevgi seliyle karşılandı. Finalde güçlü rakibi Feyzullah Aktürk’ü devirerek altın kemeri boynuna takan şampiyon pehlivan, Kırkpınar’ın asırlık hamam geleneğini de aksatmadı.
_google_ers_1783282314.jpeg)
Antalya Büyükşehir Belediyesi adına er meydanına çıkan ve şehre büyük bir gurur yaşatan Erkan Taş, altın kemeriyle birlikte Edirne sokaklarında vatandaşları selamladı. Edirnelilerin ve güreşseverlerin yoğun ilgi gösterdiği başpehlivan, izdiham nedeniyle caddelerde yürümekte güçlük çekti.

Şampiyonluk yürüyüşünde Erkan Taş’ı, 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı ve bu yılın üçüncüsü olan kuzeni Mustafa Taş bir an bile yalnız bırakmadı. Hamam yolunda başpehlivana ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir de eşlik ederek sevincine ortak oldu.

Vatandaşların alkışları ve tezahüratları eşliğinde Kırkpınar'ın en önemli ritüellerinden biri için Tarihi Saray Hamamı’na geçen Başpehlivan Erkan Taş, hamam girişinde imam tarafından Kur'an-ı Kerim ile karşılandı. Okunan duaların ardından hamama giren Taş ve ekibi, hem asırlık bir geleneği yerine getirdi hem de günlerin verdiği yorgunluğu tarihi atmosferde attı.
