Ramazan Bayramı arifesinde Edirne kent merkezinde alışveriş hareketliliği yaşandı. Saraçlar ve Çilingirler Caddesi'nde yoğunlaşan vatandaşlar bayram ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.
İslam aleminin 20-21-22 Mart tarihlerinde kutlayacağı Ramazan Bayramı öncesinde, Edirne’de alışveriş trafiği durma noktasına geldi. Kentin kalbi sayılan Saraçlar ve Çilingirler Caddesi, arife gününün ilk ışıklarından itibaren bayramlık telaşına düşen vatandaşların akınına uğradı.
SARAÇLAR VE ÇİLİNGİRLER CADDESİ’NDE YOĞUN ANLAR
Özellikle öğle saatlerinden itibaren yoğunluğun katlanarak arttığı kent merkezinde, vatandaşlar bayramlık kıyafet, şekerleme ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için mağazalara yöneldi. Dar sokaklarda oluşan insan seli nedeniyle yaya trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşandı. Ailelerin çocuklarıyla birlikte çıktığı bayram alışverişinde, esnafın yüzü artan taleple güldü.
KAPALI HAVAYA RAĞMEN ALIŞVERİŞ TEMPOSU DÜŞMEDİ
Havanın kapalı ve serin olmasına aldırış etmeyen Edirneliler, bayram hazırlıklarını tamamlamak için çarşı merkezindeki hareketliliği gün boyu sürdürdü. Hafta sonuna yaklaşıldıkça yoğunluğun daha da artması beklenirken, çarşı esnafı taleplere yetişmek için ek önlemler aldı.
Adem Batuhan SEVER