Meriç Nehri’nde su seviyesinin yükselmesi, Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesinde taşkın riskini artırdı. Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, su tahliyesi sağlanmazsa tehlikenin büyüyeceğini belirterek pompa arızasının giderilmeye çalışıldığını açıkladı.
Edirne’de Meriç Nehri’nde su seviyesinin yükselmesi, Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesinde taşkın riskini artırdı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, olası bir su baskınına karşı yetkililerden acil ve kalıcı önlemler alınmasını talep etti.
Nehirdeki yükselişin ardından özellikle KU1 kanalı (Karagöl) çevresinde riskin arttığı belirtilirken, suyun geri tepmesini önlemek amacıyla menfez kapaklarının kapalı tutulduğu öğrenildi.
Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son duruma ilişkin bilgi verdi. Altay, “Gece saatlerinden şu ana kadar değişen bir şey yok. Su tahliye olmazsa tehlike yükselecek” ifadelerini kullandı.
Pompa binasında trafo arızası bulunduğunu ve arızanın giderilmeye çalışıldığını belirten Altay, uzun süredir çalıştırılmayan pompaların devreye alınması halinde suyun aktarımının sağlanacağını ve belde için tehlikenin ortadan kalkacağını ifade etti.
Bölgede Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Vatandaşlar ise nehirdeki su seviyesinin yakından takip edilmesini ve benzer risklerin tekrar yaşanmaması için kalıcı altyapı çözümlerinin hayata geçirilmesini istiyor.
Haber Merkezi