Gündem

‘663 yıllık efsanede hazırlıklar tamam’

‘663 yıllık efsanede hazırlıklar tamam’

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
02 Temmuz 2024 16:35

İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı İrfan Yeğitoğlu, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yönelik yapılan hazırlıkları meclise aktardı. Kentte misafir edilecek protokol üyeleri, ziyaretçiler, pehlivanlar, cazgırlar, hakemler ve federasyon temsilcileri gibi misafirler için ağırlanacak yerlerin tahsis edildiğini söyleyen Yeğitoğlu, pehlivanlar için Trakya Birlik’ten 2 ton zeytinyağı talep edildiğini kaydetti. Yeğitoğlu, Sarayiçi Er Meydanı’ndaki bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını da bildirdi.

Edirne İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı oturumlarının ikinci birleşiminde Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan, Edirne'nin düğünü 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yönelik yapılan hazırlıklar hakkındaki rapor, Komisyon Başkanı İrfan Yeğitoğlu tarafından meclise aktarıldı.

‘OTEL, PANSİYON VE KYK YURTLARINDA ODA TAHSİSLERİ YAPILDI’

Organizasyon kapsamında kente gelecek olan sporcu ve misafirlere yönelik konaklama yerlerinin teminin yapıldığını dile getiren Yeğitoğlu; "Şehrimize gelecek olan protokol misafirleri, yerli-yabancı misafirler, başkanlık misafirleri, pehlivanlar, hakemler, cazgırlar, federasyon temsilcileri ve diğer misafirlerin yatacak yerlerinin temini için ilimizde bulunan otel, pansiyon ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarından oda tahsisi yapılmıştır. Otel ve pansiyonların belediyemiz adına ayırmış oldukları odalar için taahhütnameler hazırlanmış ve yetkililerine imzalatılmıştır. Belediyemize gönderilen görevli listelerine istinaden Edirne Belediyesi adına ayrılan odalarda kimlerin kalacağı otel ve pansiyonlara bildirilmiştir” dedi.

‘TRAKYA BİRLİK’TEN 2 TON ZEYTİNYAĞI TALEP EDİLDİ’

Yeğitoğlu, pehlivanlar için 2 ton zeytinyağı talep edildiğini ve talebin olumlu olarak değerlendirildiğini belirterek; “Yine aynı şekilde baş ve başaltı pehlivanlara da kalacaklar otellere dair bilgilendirmeler yapılmıştır. Trakya Birlik Genel Müdürlüğü'nden 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşecek pehlivanlar için 2 ton zeytinyağı talep edilmiş ve ilgili kurum tarafından Belediye Başkanlığımızın talebi olumlu olarak değerlendirilmiştir” şeklinde konuştu.

‘TESİSLERDE BAKIM-ONARIM İŞLEMLERİ TAMAM’

Sarayiçi’nde bulunan tesiste bakım ve onarım işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Yeğitoğlu; “Sarayiçi’nde bulunan Kırkpınar tesislerinin gerekli bakım-onarım, diğer iş ve işlemlerin yapılması için Belediyemizin ilgili birimleri çalışmalarını yürüterek 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için çalışmalarını ve planlamalarını gerçekleştirmişlerdir" diye konuştu.

Adem Batuhan SEVER

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!