Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, 13. Sinemasal Film Festivali Edirne’de tamamlandı. Aileler açık havada ‘Neşeli Günler’ filmini izlediler.
Edirne’nin sosyo-kültürel açıdan dezavantajlı mahallelerinde yaşayan çocukları ve ailelerini bir araya getiren etkinlik kapsamında; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Yıldırım İbrahim Acar Spor Tesisleri’nde çocuk oyun alanları kuruldu. Gün boyu gerçekleşen etkinliklerin ardından akşam üzeri Günebakanlar Darbuka Topluluğu katılımcılar için performans sergiledi. Havanın kararmasıyla birlikte patlamış mısır ve meyve suyu ikramlarını alan katılımcılar açık havanın büyüsünde Neşeli Günler filmini seyretti.
Ekinliğe protokolden de yoğun katılım olduğu gözlendi. Vali Yardımcısı Turgut Subaşı yaptığı konuşmada kültür sanat etkinliklerinin bu tarz festivaller kapsamında halkımızla buluşmasına büyük değer verdiklerini dile getirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar nostaljik hava sineması ile buluştukları için festivali organize eden Sinemasal Derneği ile festivalin Edirne etabı koordinasyonunu sağlayan Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na teşekkürlerini iletti. Haber Merkezi