Gündem

Afrika sıcakları Türkiye’yi kavuruyor

Afrika sıcakları Türkiye’yi kavuruyor

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
24 Temmuz 2025 10:33

Türkiye, Afrika üzerinden gelen aşırı sıcak hava dalgasının etkisi altında. Meteoroloji verilerine göre gölgede 45 dereceyi aşan sıcaklıklar, birçok kentte günlük yaşamı zorlaştırıyor. Kavurucu hava, ay sonuna kadar etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 23 Temmuz tarihli ölçümlerine göre, 43 ilde sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı. En yüksek sıcaklık, 47 dereceyle Siirt’in Kurtalan ilçesinde kaydedildi.

Ay sonuna kadar dikkat: Uzmanlardan yaşlılar ve çocuklar için uyarı

Meteoroloji uzmanları, sıcak hava dalgasının temmuz ayı sonuna kadar etkili olacağını belirtiyor. Başta kronik hastalar, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere, vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmaktan kaçınmaları isteniyor.

Öte yandan, sıcak hava nedeniyle orman yangını riski de yüksek seviyede. Özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde kuvvetli rüzgarla birleşen sıcak havanın, yeni yangınlara zemin hazırlayabileceği vurgulandı. Haber Merkezi

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!