Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 665'inci ağası ve Fenerbahçe Kongre Üyesi Ufuk Özünlü, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile bir araya geldi. Ziyarete ilişkin konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, futbolun kitleleri birleştiren yönünü, Kırkpınar kültürüne harmanlayabilmek adına fikir yürüttüklerini ifade ederek, iş birliği mesajı verdi. Başkan Ali Koç; "Ufuk Bey ile futbolda kitleleri bir araya getiren unsurlar ile Kırkpınar kültürünü nasıl harmanlayabileceğimiz üzerine sohbetler ettik. Gerçekten çok enteresan konuşmalar oldu. Hiç aklımızda olmayan şeyleri gündemimize taşıdı, yeni ufuklar açtı. İnşallah bizler de seneye kendisini ziyaret ederiz. Temmuz ayındaki güreşler için şimdiden planlarımızı yapabiliriz" dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 665’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ufuk Özünlü’yü kulüp binasında ağırladı. Ziyaret sırasında iki isim arasında hem Kırkpınar kültürü hem de sporun birleştirici gücü üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ziyarette yaptığı açıklamada, Kırkpınar ağalığı görevini yürüten Ufuk Özünlü’nün kulübe yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koç, “Kırkpınar’ın ağası, kıymetli Ufuk Özünlü Bey, kulübümüzü ziyaret etti. Kendisi aynı zamanda kongremizin de üyesi. Biliyorsunuz, 2021 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na, dünya tarihinde kesintisiz en uzun süre yapılan müsabaka olarak girmeyi başardık. Bu bizim için çok önemli bir gurur kaynağı oldu. Ziyaret sırasında Ufuk Bey ile futbolda kitleleri bir araya getiren unsurlar ile Kırkpınar kültürünü nasıl harmanlayabileceğimiz üzerine sohbetler ettik. Gerçekten çok enteresan konuşmalar oldu. Hiç aklımızda olmayan şeyleri gündemimize taşıdı, yeni ufuklar açtı. Sağ olsun, bu vizyonu için ayrıca teşekkür ediyorum. Belki de kongre üyelerimiz arasında, Kırkpınar ağalığı yapmış ilk isim Ufuk Bey olacak. Bu da ayrı bir gurur vesilesi. Kendisine ziyaretinden ve getirdiği güzel hediyelerden dolayı minnettarız. İnşallah bizler de seneye kendisini ziyaret ederiz. Temmuz ayındaki güreşler için şimdiden planlarımızı yapabiliriz” ifadelerini kullandı.
Ziyarette söz alan 665’inci Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü de Başkan Ali Koç’a teşekkür ederek, iş birliği mesajı verdi. Özünlü, “Değerli başkanımıza da bugün zaman ayırdığı için teşekkür etmek istiyorum. Kendisi aslında bir güreşsever, bunu yakından biliyorum. Çünkü ‘er meydanı’ sözünü en sık kullanan sivil toplum kuruluşu liderlerinden bir tanesi. Bu anlamda da ortak neler yapabiliriz diye konuştuk. Sağ olsun, tüm önerilerimizi çok güzel bir şekilde karşıladı ve destek vermek istediğini ifade etti. Hatta çok hızlı bir şekilde aksiyon alındı. Bu samimiyeti ve sahiplenişi için ayrıca teşekkür ederim. Bundan sonraki kongre sürecinde de biz başkanımızı görevde görmeye devam etmek istiyoruz. Başarılı olacağından en ufak bir şüphemiz yok. Zaten şu ana kadar ortaya konmuş ciddi bir başarı var. Bundan sonra daha büyük hedeflere, daha büyük başarılara birlikte yürümek için bizler de başkanımızın yanındayız, desteğimiz tamdır” diye konuştu.
Haber Merkezi