Edirne Çocuk Hakları Derneği ve Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu ortaklığıyla anaokulu öğrencilerine yönelik ‘Çalgılar ve Şarkılar’ isimli müzik atölyesi etkinliği düzenlendi. Basit ritim ve melodi enstrümanlarıyla ilk kez müzik yapan çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.
Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bugün, Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu’nda, Edirne Çocuk Hakları Derneği ve Mustafa Necati İlkokulu ortaklığıyla anaokulu öğrencilerine ‘Çalgılar ve Şarkılar’ isimli müzik atölyesi etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik kapsamında 45’er dakikalık iki ders saati boyunca Özel Edirne Yeşil Müzik Kursu Kurucusu Sezen Şen’den müzik eğitimi alan anaokulu öğrencileri, küçük ritim çalgıları ve melodik çalgıları deneyimlediler. İlk kez müzik yapımı ile tanışan çocukların mutlulukları yüzünden okunurken, Müzik eğitimini tamamlayan çocuklar okulun konferans salonunda diğer öğrencilere de mini bir konser verdi.
‘ÇOCUKLARIN MÜZİKLE NE KADAR İYİ HİSSETİKLERİNİ GÖRMÜŞ OLDUK’
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülsüm Erkıran, çocukların müzikle uğraşınca kendilerini ne kadar iyi hissettiklerine vurgu yaparak; “Edirne Çocuk Hakları Derneği ve Yeşil Müzik’le ortaklaşa hazırladığımız ‘Çalgılar ve Şarkılar’ isimli ortak projeyi Sezen Hoca ile birlikte gerçekleştirdik. Mustafa Necati İlkokulu’nun Anasınıfı öğrencileri ile beraber gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe, tüm okul da katıldı. Gerçekten, çocukların müziğe ne kadar ilgili olduğunu, müzikle hayata ne kadar çok bağlandıkları ve bu bağlamda kendilerini ne kadar iyi hissettiklerini bu programla görmüş olduk. Edirne Çocuk Hakları Derneği olarak Yeşil Müzik’in sahibi Sezen Hanım’a çok teşekkür ediyoruz. Yine bu tarz projelerle buluşmak dileğiyle” şeklinde konuştu.
‘ÇOCUKLARIN MÜZİĞE ULAŞMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’
Özel Edirne Yeşil Müzik Kursu Kurucusu Sezen Şen de çocukların müzikle tanışarak, kendilerini iyi hissetmelerinin çok önemli olduğunun altını çizerek; “Müzik eğitimi almayan, okul öncesi yaş grubundaki çocuklarla, iki ders saatinden oluşan bir proje gerçekleştirdik. ‘Çalgılar ve şarkılar’ isminde bir proje oluşturduk. Çocukların, kendi yaş gruplarına uygun küçük melodileri, ritim çalgıları ve küçük melodik çalgılarla deneyimlemesini hedef aldık. Bu süreç boyunca şarkımızı öğrendik, ritim çalgımızı ve diğer melodik çalgılarımızı tanıdık. Şarkımızı seslendirecek bir boyuta gelince de sunum aşamasına, diğer okul öğrencileri ile birlikte interaktif bir sunum gerçekleştirdik. Çok keyifli oldu. Süreç zaten çok keyifliydi, ama finali çok daha değerli oldu bizim için. Çünkü projede yer almayan diğer çocuklarla da bir araya gelmek, onların çok kısa sürede bu keyiften faydalanması, müziğin güzelliğini tatması bizler için ayrı bir keyif oldu. Çok mutluyuz, çünkü müzik güzel bir şey ve çocukların müziğe ulaşması, müzikle kendilerini daha iyi ifade etmesi, daha iyi hissetmesi bizim için çok önemli. Bu projede katkı sağlayan Edirne Çocuk Hakları Derneğine, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Daha nice projelerde görüşmeyi temenni ediyoruz” dedi.
Adem Batuhan SEVER/Stajyer Muhabir Nedim ETİĞ