Edirne Belediyesi, ağaçların gençleştirilmesi ve sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla yürütülecek budama çalışmalarına 3 Kasım’da Atatürk Bulvarı’ndan başlayacak. Ekipler, Nisan ayına kadar kent genelinde planlı şekilde ilerleyecek.
Edirne Belediyesi, şehir genelinde rutin olarak gerçekleştirilen ağaç budama çalışmalarının 3 Kasım 2025 Pazartesi günü itibarıyla başlayacağını duyurdu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, ağaç budama işleminin her yıl düzenli olarak uygulanması gereken, ağaçların gençleşmesini ve sağlıklı gelişimini sağlayan bir çalışma olduğu belirtildi.
ÇALIŞMALAR ATATÜRK BULVARI’NDAN BAŞLAYACAK
Açıklamada, budama faaliyetlerinin Kasım-Nisan ayları arasında planlandığı ifade edilerek, “3 Kasım 2025 tarihi itibarıyla Atatürk Bulvarı’ndan (Erasta AVM Kavşağı - Gazimihal Köprüsü arası) başlanacak olup, çalışmalar sırasıyla Zübeyde Hanım Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, İstasyon Caddesi ve Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Caddesi (DSİ arkası) güzergahında devam edecektir” denildi.
TRAFİK AKIŞI KONTROLLÜ SAĞLANACAK
Edirne Belediyesi ekiplerinin, 3 Kasım Pazartesi günü Atatürk Bulvarı’nda faaliyete başlayacağı kaydedilerek, çalışmalar sırasında trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınacağı ve geçişlerin kontrollü şekilde sağlanacağı vurgulandı.
Belediye açıklamasında, “Ağaç budama çalışmaları sırasında hem yaya hem araç trafiğinde kısa süreli düzenlemeler yapılabilecektir. Vatandaşlarımızın bu süreçte ekiplerimize yardımcı olmaları ve belirtilen güzergahlarda dikkatli hareket etmeleri önemle rica olunur” ifadeleri yer aldı.