Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığı, Edirne-Süloğlu yolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarına dikkat çekerek, can alan yolun incelenmesi gerektiğini belirtti ve Karayolları’na yazılı taleplerini ilettiler. Talebe cevap veren Karayolları, potansiyel çözüm önerilerinin geliştirilebilmesi için, bahse konu Edirne-Süloğlu yolunda ön etüt çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.
Edirne’de bir minibüsle çarpışan motosiklet sürücüsü 18 yaşındaki güreşçi ve Kırkpınar Spor Lisesi öğrencisi Ersin Eren Avcıl ve arkasındaki yolcu Umut Kurt, olay yerinde hayatlarını kaybettiler. Meydana gelen kaza ise maalesef ilk değildi. Bahsedilen Edirne- Süloğlu bugüne kadar birçok can aldı. Gençlerin kaza sonucu hayatlarını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Serkan Konak ise, “Edirne-Süloğlu yolu artık bir ölüm yoludur. Bu yolu yeniden yapmanız için daha kaç kardeşimizi, abimizi, ablamızı, amcamızı, annemizi, babamızı bu yola kurban vermemiz gerekiyor. Daha kaç eve ateş düşmesi gerekiyor” diyerek tepkisini dile getirmişti. Olayın takipçisi olacaklarını da belirten Konak, geçtiğimiz günlerde bahse konu olan yolun incelenmesi için Karayolları’na talep ilettiklerini duyurdu. Yazılı yapılan talebe cevap veren Karayolları ise, bahse konu edilen sıkıntının yerinde tespit edilebilmesi ön etüt çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Zafer Partisi Edirne İl Sekreteri Bekir Akkan ise, tüm gelişmeleri sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurdu.
Akkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “18 Kasım tarihinde Karayollarından yazılı olarak yol güvenliğini sağlayacak önlemlerin alınmasını talep etmiştik. Karayolları bugün verdiği yazılı cevapta, "Bahse konu edilen sıkıntının yerinde tespit edilebilmesi ve potansiyel çözüm önerilerinin geliştirilebilmesi için, bahse konu kesimde ön etüt çalışmalarına başlanıldığını" belirtmiş. Umarız en kısa zamanda çalışmalar tamamlanır” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi