Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 23 Mart Pazar günü gerçekleştireceği Cumhurbaşkanı Adaylığı ön seçiminde, Edirne merkezde 5 bin 519 olmak üzere il genelinde toplamda 14 bin 381 CHP üyesi oy kullanabilecek. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ön seçimde oy kullanacak olan seçmenlerin listesi, merkez ilçe başkanlıklarında askıya çıktı.
CHP Cumhurbaşkanı Adaylığı ön seçimi, 23 Mart Pazar günü tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu ön seçim öncesi, CHP genel merkezi tarafından ‘Gel, Seç, Tarihe Geç’ sloganıyla üye kampanyası başlatılmıştı. Ön seçimde oy hakkı bulunan üyelerin isimleri ve oy kullanacakları sandık numarası, ilçe başkanlıklarında askıya çıkarıldı.
Edirne merkezde ön seçim için 5 bin 519 üyenin oy hakkı bulunurken, Enez’de 718, Havsa’da 704, İpsala’da 848, Keşan’da 3 bin 334, Lalapaşa’da 242, Meriç’te 394, Süloğlu’nda 221 ve Uzunköprü’de 2 bin 401 üyenin oy hakkı bulunuyor. Bu sayılarla birlikte Edirne’de il genelinde 14 bin 381 CHP üyesi, ön seçimde oy kullanabilecek.
Sandık sayıları ise Edirne merkezde 11, Enez’de 3, Havsa’da 2, İpsala’da 4, Keşan’da 10, Lalapaşa’da 1, Meriç’te 4, Süloğlu’nda 1 ve Uzunköprü’de 6 olmak üzere toplam 42 adet olarak belirlendi.
Adem Batuhan SEVER