İŞKUR Edirne, işverenlerin işgücünü maliyetsiz yetiştirmesini sağlayan İşbaşı Eğitim Programı’nı duyurdu. Katılımcılara günlük cep harçlığı ödeniyor ve programdan hem işverenler hem de öğrenciler faydalanabiliyor.
Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), işverenlerin işgücünü maliyetsiz şekilde yetiştirmesini sağlayan İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgilendirme yaptı.
Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İşbaşı Eğitim Programları ile işverenlerin işe alacakları kişileri işyerinde gözlemleyip eğitim vererek doğru karar verebileceği belirtildi. Açıklamada, program sayesinde işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü herhangi bir maliyete katlanmadan yetiştirme imkânı bulacağı vurgulandı.
İŞVERENLER NE YAPABİLİR?
İşverenler, istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri belirleyebileceği gibi İŞKUR’dan da aday talep edebiliyor. Programdan yararlanmak isteyen işyerlerinin en az 5 sigortalı çalışana sahip olması ve İŞKUR’a kayıtlı olması gerekiyor.
Katılımcıların en az %60’ının, program süresinin en az iki katı kadar istihdam edileceği taahhüt edilmesi gerektiği belirtilirken, 31 Aralık 2026’ya kadar imalat sektöründe faaliyet gösteren özel sektör işyerlerinde bu oran %50 ve istihdam süresi program süresinin en az bir buçuk katı olarak uygulanacak. Ayrıca işverenler, aynı ilde ve aynı vergi numarası altında çalışan sigortalı sayılarının %30’una kadar katılımcı talep edebiliyor.
Program, “Nitelik Gerektirmeyen Meslekler” dışında Türk Meslekler Sözlüğü’nde belirlenen tüm mesleklerde düzenlenebiliyor.
KATILIMCILARA ÖDENEN HARCILIKLAR
Programda yer alan katılımcılara fiilen katıldıkları gün üzerinden cep harçlığı ödeniyor:
- İş arayan: 850,18 TL/gün
- Öğrenci: 637,63 TL/gün
- İşsizlik ödeneği alan: 425,09 TL/gün
Geleceğin meslekleri olarak belirlenen alanlarda ise ödemeler şöyle:
- İş arayan: 1.105,23 TL/gün
- Öğrenci: 828,93 TL/gün
- İşsizlik ödeneği alan: 552,62 TL/gün
(*Öğrenci: Ortaöğretim ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar.)
BAŞVURU NEREYE YAPILIR?
İşbaşı eğitim programlarına başvuru yapmak isteyen işverenler, Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Keşan Hizmet Merkezi veya İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabiliyor.
Haber Merkezi