Gündem

Festivalin finali öğrencilerden!

Festivalin finali öğrencilerden!

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
27 Nisan 2024 20:04

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen '1'inci Balkan Keman Festivali', festival kapsamında gelen usta keman sanatçılarından, 1 hafta boyunca süren atölyelerde dersler alan öğrencilerin performanslarını sergiledikleri kapanış konseriyle sona erdi.

Edirne'de 22-27 Nisan tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda gerçekleştirilen '1'inci Balkan Keman Festivali', bir hafta boyunca festival kapsamında ünlü keman virtüözleri, öğrencilerle bir araya gelerek, kurulan keman atölyelerinde öğrencilere tecrübelerini aktardı.

Bir hafta boyunca Cihat Aşkın, Momchil Nikolaev Enchev, Paloma Pierzchala Bentabol, Ebru Karaağaç, Tijana Milosevic Tana ve Sevil Ulucan Weinstein gibi usta keman sanatçılarından ders alan öğrenciler de bugün Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış konseriyle hünerlerini sergiledi. Her yaştan konservatuvar öğrencisinin bulunduğu keman konseri, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Konserin ardından 'Balkan Keman Festivali'nde atölyelerde ders alan öğrencilere sertifikaları, ders aldıkları usta isimler tarafından takdim edildi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve festivalin Sanat Yönetmeni Prof. Ahmet Hamdi Zafer de festivale katılarak dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatan virtüöz keman sanatçılarına plaket takdim etti.

"MÜZİK DOLU, KEMAN DOLU VE DOSTLUK DOLU BİR HAFTAYDI"

Kapanış seremonisinin ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, keman dolu bir hafta geçirdiklerini belirterek, festivalin geleneksel hale getirilmesini umduklarını ifade etti. Zafer; "Bugün festivalimizin son günü çok güzel, dolu dolu bir hafta geçirdik. Müzik dolu, keman dolu ve dostluk dolu bir haftaydı. Hem öğrencilerimiz hem de bizim için çok büyük tecrübe oldu. İnşallah bu festival gelenekselleşir ve devamları tekrar tekrar Edirne’de yapılır. Ben bu festivalin Edirne’de yapılacağına yürekten inanıyorum" dedi.

PROF. AHMET HAMDİ ZAFER'DEN BELGRAD'LA ERASMUS MÜJDESİ

Zafer, Festival vesilesiyle Sırbistan'dan gelen Tijana Milosevic Tana vesilesiyle Trakya Üniversitesi ve Belgrad Müzik Üniversitesi arasında Erasmus protokolü imzalanacağı müjdesini verdi. Zafer; "Bu vesile ile de Balkanlarla ve diğer Avrupa ülkeleriyle güzel bir dostluk köprüsü kurulmuş oldu Sırbistan’la bu vesile ile çok güzel bir dostluk köprüsü kurulduğunu düşünüyorum ve yakında 2 üniversite arasında (Trakya Üniversitesi ve Belgrad Müzik Üniversitesi) Erasmus protokolü imzalayacağız" şeklinde konuştu.

Adem Batuhan SEVER

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!