Gündem

Fuhuş operasyonunda 5 tutuklu!

Fuhuş operasyonunda 5 tutuklu!

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
17 Aralık 2025 00:35

Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda fuhuş yaptırıldığı tespit edilen 5 iş yerine baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alınırken, 9 kişi karakoldan serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde faaliyet gösteren masaj salonlarına yönelik yürütülen çalışmada, bazı işletmelerin faaliyet konusu dışına çıkarak fuhuş yapıldığı tespit edildi. Yapılan çalışmalarda, söz konusu mekanlarda müşteri olarak gelen erkeklere fuhuş amaçlı teklifler sunulduğu, fuhuş için yer temin edildiği ve aracılık yapıldığı, çalışan kadınlara fuhuş yaptırılarak haksız kazanç sağlandığı belirlendi.

Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 13 Aralık tarihinde kent merkezinde bulunan 5 masaj salonuna eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden birinin, “birden fazla kişi ile birlikte yağma” suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, ayrıca “silahlı yağma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından da hakkında yakalama kararı olduğu tespit edildi.

İşletmelerde yapılan aramalarda, denetimlerden kaçınmak amacıyla gizli bölmeler oluşturulduğu ve çalışanları uyarmaya yönelik zil sistemi kurulduğu ortaya çıkarıldı. Aramalarda çok sayıda dijital materyal, cinsel içerikli ürünler ile randevu defteri olarak kullanıldığı değerlendirilen evraklara el konuldu.

Operasyon kapsamında masaj salonlarında çalışan 29 kadın mağdur sıfatıyla ifadeye alınırken, fuhuş yaptığı tespit edilen ya da kendilerine fuhuş teklifi sunulduğu belirlenen 19 kişinin de bilgi alma amacıyla beyanlarına başvuruldu.

Gözaltına alınan 15 şüpheliden 9’u emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!