Gündem

Gören Şaşkın, Alan Mutlu

Gören Şaşkın, Alan Mutlu

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
08 Şubat 2026 19:00

Yumurta Değil, Kahvaltılık Efsane

Edirne’de 1. Murat Mahallesi Semt Pazarı’nda kurulan Üretici Kadınlar Pazarı, bu 75 Gramlık büyüklükteki yumurtalarla dikkat çekti. Eski Kadın Köyü’nden üretici Ahmet Tüzel, gezen tavuklardan elde ettiği 75 gramlık yumurtaları Edirnelilerin beğenisine sundu. Tezgahta yumurtaları gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemezken, ürünü satın alanlar memnuniyetini dile getirdi.

Tezgahta yumurtaları tartıda gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemezken, yoğun ilgi gören yumurtaların tanesi 8 TL’den satışa sunuluyor. Yeni yumurtlamaya başlayan piliçlerden elde edilen ve “yarka yumurtası” olarak adlandırılan yumurtalar ise tanesi 6 TL’den alıcı buluyor.

Doğal üretime önem verdiğini belirten Ahmet Tüzel, tavuklarını doğal yemlerle beslediğini ve soğuk havalarda dahi günde yaklaşık üç saat bahçeye salarak doğadan faydalanmalarını sağladığını söyledi. Bu doğal beslenmenin yumurtaların iri olmasında etkili olduğunu vurgulayan Tüzel, “Bir yumurtamız 75 grama kadar ulaşıyor. Bu nedenle vatandaşlardan yoğun talep görüyoruz,” dedi.

Üretici Kadınlar Pazarı’nda sergilenen dev yumurtalar, hem doğal üretimi hem de alışılmışın dışındaki boyutlarıyla pazarın en çok konuşulan ürünleri arasında yer aldı.
Yeşim DRAMALI

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!