Gündem

'İmamoğlu yalnız değildir, milletimiz onun yanındadır'

'İmamoğlu yalnız değildir, milletimiz onun yanındadır'

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
19 Mart 2025 12:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Hata, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki göstererek; "Türkiye’de hukuk, iktidarın sopası haline getirilmiştir. Yargı bağımsızlığının yok edildiği, siyasi talimatlarla kararların verildiği bir düzen inşa edilmek istenmektedir. Ekrem İmamoğlu’na yönelik adaletsiz ve hukuksuz uygulamalar, bu düzenin en açık göstergesidir. Hukukun üstünlüğünü ayaklar altına alanlar, tarih ve millet önünde hesap verecektir. Ekrem İmamoğlu yalnız değildir, milletimiz onun yanındadır" dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Hata, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’de hukuk, iktidarın sopası haline getirilmiştir. Yargı bağımsızlığının yok edildiği, siyasi talimatlarla kararların verildiği bir düzen inşa edilmek istenmektedir. Ekrem İmamoğlu’na yönelik adaletsiz ve hukuksuz uygulamalar, bu düzenin en açık göstergesidir. Mahkemeler, iktidarın istediği gibi kararlar alırken, adalet bir avuç muktedirin çıkarlarına hizmet eden bir araca dönüştürülmüştür.

Bizler, bu ülkenin gençleri olarak, halkın iradesini gasp etmeye çalışan bu çürümüş düzene boyun eğmeyeceğiz! Ekrem İmamoğlu’na yapılan bu siyasi kumpas, yalnızca ona değil, halkın seçim hakkına ve Türkiye’nin demokratik geleceğine yönelik bir saldırıdır. Yargıyı siyasallaştırarak muhalefeti susturabileceklerini sananlar, karşılarında milletimizi bulacaktır!

Bu ülkenin mahkemeleri, iktidarın değil, halkın ve hukukun mahkemeleri olmalıdır! Hukukun üstünlüğünü ayaklar altına alanlar, tarih ve millet önünde hesap verecektir! Ekrem İmamoğlu yalnız değildir, milletimiz onun yanındadır!"

Haber Merkezi

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!