Gündem

İnece’de Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

İnece’de Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
10 Şubat 2026 11:59

Alkan Süt Ürünleri Üretim Tesisi’nde çıkan yangın, bölge genelinden sevk edilen ekiplerin yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Belediye Başkanı Derya Bulut, can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu söyledi.

Kırklareli’nin İnece beldesinde bulunan Alkan Süt Ürünleri Üretim Tesisi’nde akşam saatlerinde çıkan yangın, bölgedeki tüm ekiplerin seferber olmasıyla kontrol altına alındı. Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Tesisin depo bölümünde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek paniğe neden oldu. İhbar üzerine Kırklareli Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda destek ekibi bölgeye sevk edildi. Ekiplerin koordineli ve yoğun çalışması sonucu yangın, saat 21.00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangına müdahalede görev alan tüm ekiplere teşekkür ederek, “Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimizdir. Büyük bir özveriyle görev yapan itfaiye ekiplerimiz başta olmak üzere, sürece destek veren tüm belediyelerimize ve kamu kurumlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme çalışmalarına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Edirne, Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Üsküp, Kavaklı ve İnece belediyelerinin yanı sıra AFAD, UMKE, Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Organize Sanayi Bölgesi ekipleri destek verdi.

Başkan Bulut, açıklamasının sonunda tesis çalışanlarına ve işletme sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının çıkış nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Adem Batuhan SEVER

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!