Edirne'de 664'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde puanlama öncesi oyunla galip gelen başpehlivana 100 bin TL prim verilecek. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, seyir zevkini artırmak amacıyla çeyrek finalden itibaren tüm boylarda geçerli olmak üzere, sadece oyun yaparak kazanılan galibiyetleri para ödülüyle teşvik edecek. Başaltı boyundaki oyunlu galibiyete 50 bin TL, Büyük Orta’da 30 bin TL, Küçük Orta Büyük’te ise 20 bin TL ödeme yapılacak.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde puanlama dışı oyunla galip gelen pehlivanlara yönelik yeni bir teşvik uygulamasını hayata geçirdi. Seyir zevkinin artırılması ve aktif güreşin özendirilmesi amacıyla getirilen uygulama, çeyrek final turlarından itibaren tüm boylarda geçerli olacak.
Buna göre, çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarında, puanlama aşamasına geçilmeden oyun yapmak suretiyle rakibini yenen güreşçilere, bulundukları boya göre para ödülü verilecek. Sakatlık, ihtar veya kırmızı kartla gelen galibiyetler ise teşvik kapsamına alınmayacak.
Uygulama kapsamında ödenecek ödül tutarları ise şu şekilde:
Minik 1 boyunda güreşen pehlivanlara oyunla aldıkları her galibiyet için 5.000 TL,
Minik 2 boyunda 5.000 TL,
Teşvik 1 ve Teşvik 2 boylarında 5.000 TL,
Tozkoparan boyunda 7.500 TL,
Ayak boyunda 7.500 TL,
Deste Küçük, Deste Orta ve Deste Büyük boylarında 10.000 TL,
Küçük Orta Küçük boyda 15.000 TL,
Küçük Orta Büyük boyda 20.000 TL,
Büyük Orta boyda 30.000 TL,
Başaltı boyda 50.000 TL,
Başpehlivan boyunda ise her oyunla galibiyet 100.000 TL ile ödüllendirilecek.
Federasyon, bu teşvikle yağlı güreşin özündeki aktif mücadele ruhunun korunmasını ve izleyicilere daha heyecanlı müsabakalar sunulmasını hedefliyor.
Adem Batuhan SEVER