Gündem

Kıyık Tabyası’nda ihya çalışmaları başlıyor!

Kıyık Tabyası’nda ihya çalışmaları başlıyor!

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
15 Kasım 2025 16:42

Edirne Kıyık Tabyaları ihya edilecek. Edirne Valisi Yunus Sezer yaptığı açıklamada, “1888 yılında Sultan II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan ve Edirne Kuşatması’nda kritik rol üstlenen “Kıyık Tabyamızda” yenilenerek ilimize kazandırılıyor” ifadelerine yer verdi.

Kitabesi bulunan tek tabya olma özelliğini taşıyan Edirne Kıyık Tabyası ihya edilecek. Yapılacak olan yenileme çalışmalarını duyuran Edirne Valisi Yunus Sezer; “İlimizin önemli tarihi ve kültürel miraslarını bir bir ihya ediliyor ve Kıyık Tabyasında restorasyon çalışmasına başlıyoruz. 1888 yılında Sultan II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan ve Edirne Kuşatması’nda kritik rol üstlenen “Kıyık Tabyamızda” yenilenerek ilimize kazandırılıyor. Kitabesi bulunan tek tabya olma özelliğini taşıyan Kıyık Tabyamızda, Edirne Müdafii Mehmed Şükrü Paşa’nın aziz hatırasını yaşatmak ve tarihimizin izlerini gelecek nesillere aktarmak için ihya çalışmalarına başlandı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkülerini de sunan Sezer; “Bu kıymetli eserin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

https://twitter.com/edirne_valiligi/status/1989662671323476024

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!