İşte yeni rakamlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2026 yılı itibarıyla üniversite öğrencilerine verilen burs ve öğrenim kredisi tutarlarının yüzde 33 oranında artırıldığını açıkladı. Zamlı ödemeler ocak ayından itibaren öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine yönelik burs ve öğrenim kredisi tutarlarında artışa gidildiğini duyurdu. Öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri amacıyla desteklerin artırıldığını belirten Erdoğan, yeni tutarların 2026 yılı itibarıyla geçerli olacağını ifade etti.
ERDOĞAN: ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki yıl ile karşılaştırmalı olarak yaptığı açıklamada, devletin gençlere yönelik eğitim desteklerini güçlendirmeyi sürdürdüğünü vurguladı. Erdoğan “2025 yılında burs ve öğrenim kredisi olarak lisans öğrencilerimize 3 bin lira, yüksek lisans öğrencilerimize 6 bin lira, doktora öğrencilerimize ise 9 bin lira destek sağlıyorduk. 2026 yılı itibarıyla bu rakamları yüzde 33 oranında artırarak lisans öğrencilerimiz için 4 bin liraya, yüksek lisans öğrencilerimiz için 8 bin liraya, doktora öğrencilerimiz için 12 bin liraya yükseltiyoruz" dedi.
ZAMLI TUTARLAR OCAK AYINDAN İTİBAREN GEÇERLİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, üniversite öğrencilerine eğitim-öğretim süresince burs ve kredi desteği sağlayan KYGM’nin, zamlı ödemeleri ocak ayından itibaren öğrencilerin hesaplarına yatıracağı belirtildi.
KYGM’den yapılan açıklamada, her yıl ocak ayında artırılan burs ve kredi ödemelerinin bu yıl da aynı şekilde güncellendiği ifade edilerek, 6 Ocak itibarıyla zamlı burs ve kredilerin gençlerin hesaplarına yatmaya başlayacağı bildirildi.
YENİ BURS VE KREDİ TUTARLARI AÇIKLANDI
Zamlı tutarlara göre ocak ayından itibaren;
- Lisans öğrencilerine 4 bin TL,
- Yüksek lisans öğrencilerine 8 bin TL,
- Doktora öğrencilerine 12 bin TL
burs ve öğrenim kredisi ödemesi yapılacak.
ÖDEMELER T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK
KYGM açıklamasında ayrıca, zamlı burs ve kredi ödemelerinin 6 Ocak (bugün) ile 10 Ocak tarihleri arasında, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre bankaya yatırılacağı kaydedildi. Öğrenciler, bu tarihlerden itibaren ödemelerini Ziraat Bankası hesapları üzerinden kullanabilecek.
Haber Merkezi