Gündem

Öğrencilerden vatandaşlara boykot daveti

Öğrencilerden vatandaşlara boykot daveti

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
03 Mayıs 2024 14:56

Trakya Üniversitesi öğrencileri Balkan Yerleşkesinde, Gazze’de devam eden İsrail işgaline karşı desteklerini sürdüren ürünlerin ticareti için boykot eylemi gerçekleştirdi.

Gazze’de devam eden İsrail işgaline karşı Trakya Üniversitesi öğrencileri, Balkan kampüsünde İsrail ile ticaret içinde olan firmalara boykot eylemi için yerleşke içinde yürüyüş gerçekleştirdi. Bolca Ana Yemekhanesinden başlayarak, Delta Park Yaşam merkezine kadar yapılan yürüyüşte, Pankart ve sloganlarla vatandaşların da İsrail ürünlerini satın almaması hakkında uyarılar yapıldı.

Yürüyüşün sonunda basın konuşması yapan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ, şehit edilen Türk vatandaşı Hasan Saklanan’a rahmet dileyerek, vatandaşları İsrail ürünlerini boykota davet etti. Çetindağ; “Bizler Trakya Üniversitesi bağımsız öğrencileri olarak Gazze’de 7 Ekimden beri yaşanan soykırımın dünyanın gözleri önünde devam ettiğine şahit oluyoruz. Buna karşılık dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar tepkilerini sürdürüyor. Bu kapsamda Amerika birleşik devletlerinde başlayan barışçıl üniversite protestoları, öğrencilere ve akademisyenlere uygulanan şiddet ve baskıyla dünyanın gündemine girdi. Hukuki bir dayanağı olan protesto hakinin korunması gerekirken ne yazık ki Siyonist işgal rejiminin korunduğunu görebiliyoruz. Kendilerini özgürlük bekçileri olarak lanse edenlerin protestonun hedefinde İsrail olduğunda özgürlüğe izin vermediğini tekrardan görmüş olduk. Bu vesileyle Amerika birleşik devletlerindeki öğrencilere yapılan baskıyı kınıyor ve yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Trakya’dan Stanford'a, Columbia ya Harvard'a, Ohio' ya Newyork'a selam olsun! Gazze’nin direnişçilerine selam olsun. Asla yalnız yürümeyeceksiniz. Buradan 30 Nisan salı günü işgalcilerin kurşunlarıyla şehit edilen Türk vatandaşımız Hasan Saklanan basta olmak üzere tüm Filistin şehitlerine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bizler buradan bir kez daha boykot ağrımızı yineliyoruz. Gazze'de devam eden soykırıma rağmen işgalci İsrail’e desteklerini sürdüren tekstil, gida, enerji sektörlerindeki firmalara karst halkımızı boykota davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Stajyer Muhabir Nedim ETİĞ

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!