Gündem

Okul öncesi Ulus'a akın

Okul öncesi Ulus'a akın

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
29 Ağustos 2025 16:06

Okul öncesi ve birinci sınıfların ders başı yapacağı Pazartesi öncesi, Edirne’de Ulus Pazarı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Yazlık ürünlerdeki indirimler ve uygun fiyatlı kırtasiye ürünleri, vatandaşları Ulus Pazarı’na yönlendirdi. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, kırtasiye ve giyim ürünlerindeki uygun fiyatlar dolayısıyla, pazarın vatandaşlar tarafından tercih edildiğini dile getirdi.

Türkiye genelinde Pazartesi günü okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum programıyla ders başı yapacak olması, Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’na büyük hareketlilik getirdi. Ekonomik ürünleriyle bilinen pazara vatandaşlar akın ederken, tatilden dönen Edirnelilerin de alışverişe yönelmesi yoğunluğu artırdı.

Ulus Pazarcılar Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, hem kırtasiye ürünlerinde hem de yazlık eşyalarda fiyatların uygun olması nedeniyle pazarın en kalabalık günlerinden birini yaşadığını söyledi.

GÜN BOYU SÜREN HAREKETLİLİK

Yoğunluğun pazar esnafını memnun ettiğini belirten Atkoşan, “Okulların açılmasına çok az kaldı. Tatillerini tamamlayan vatandaşlarımız Edirne’ye dönünce pazarımızda sabahın erken saatlerinden itibaren büyük bir hareketlilik başladı. Bu yoğunluk bizleri sevindiriyor. Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte esnaf elinde kalan ürünleri gelecek yıla bırakmamak için ciddi indirimler yaptı. Vatandaş da bu fırsattan yararlanıyor. Şu anda pazarda hem hareketli bir alışveriş var hem de fiyatlar son derece uygun" dedi.

OKUL MALZEMELERİNDE UYGUN FİYAT

Atkoşan, kırtasiye alışverişi için de Ulus Pazarı’nın tercih edildiğini belirterek, “Çanta ve diğer okul malzemelerinde hem kaliteli hem de uygun fiyatlı ürünler var. Bunun yanı sıra yavaş yavaş kışlık ürünler de tezgâhlarda yerini almaya başladı. Fiyatlar geçen yılla neredeyse aynı. Yazlık ürünlerde olduğu gibi kışlık ürünlerde de makul seviyeler söz konusu. Arz ve talebe göre fiyatların dengelendiğini söyleyebiliriz” dedi.

HIRSIZLIĞA KARŞI POLİS DENETİMİ

Pazardaki güvenlik önlemlerine de değinen Atkoşan, İl Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı tedbirler sayesinde hırsızlık olaylarının büyük ölçüde önlendiğini ifade etti. Atkoşan; “Geçmişte yaşanan bazı hırsızlık olaylarından sonra emniyetimiz pazar yerinde sürekli görev yapmaya başladı. Yaklaşık üç aydır dönüşümlü ekipler hiç ara vermeden burada görev alıyor. Bu uygulama caydırıcı oldu ve biz esnaf için büyük bir rahatlık sağladı. İl Emniyet Müdürümüze ve görevli polislerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adem Batuhan SEVER

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!