Gündem

Özel atıklara ceza uygulaması

Özel atıklara ceza uygulaması

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
07 Ağustos 2025 17:32

Atmadan önce bildirim oluşturulacak

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamayla, inşaat atıkları, moloz, kullanılmayan büyük ev eşyaları ve budanmış ağaç dallarının çöp konteynerlerine atılmasının yasak olduğunu hatırlatılarak, bu tür özel atıkların rastgele bırakılması halinde cezai işlem uygulanacağını duyuruldu. Yapılan açıklamada, vatandaşların çevre temizliği ve kent estetiği için bu tür atıkları bırakmadan önce mutlaka ALO 153 hattını arayarak talep oluşturmaları gerektiğini belirtildi.

Edirne Belediyesi, çevre temizliği ve kent estetiğini koruma amacıyla vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada; inşaat atıkları, moloz, kullanılmayan büyük ev eşyaları (çamaşır makinesi, buzdolabı, yatak, klozet, mobilya vb.) ve budanmış ağaç dallarının çöp konteynerlerine atılamayacağı, bu tür atıkların "özel atık" kapsamına girdiği belirtildi.

Belediye, bu atıkların uygun şekilde toplanabilmesi için vatandaşların mutlaka önceden bildirimde bulunmaları gerektiğini vurguladı. Açıklamada, “Bu tür atıkları, Belediyemize haber vermeden sokağa bırakan ya da konteyner çevresine atan kişiler hakkında cezai işlem uygulanacaktır” denildi.

Vatandaşların, bu atıklar için ALO 153 hattını arayarak talep oluşturmaları gerektiğini hatırlatan yetkililer, konuya ilişkin toplumsal duyarlılığın önemine dikkat çekti.

“Temiz bir Edirne hepimizin elinde” ifadesiyle sonlandırılan açıklamada, çevreye duyarlı davranılması çağrısında bulunuldu.

Haber Merkezi

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!