21 Mart Ormancılık Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile birliğe davet edilen özel çocuklarla birlikte ağaç dikme etkinliği düzenlendi.
Ormanları korumak ve eski haline getirmenin; verimli toprakların erozyona uğramasını engellemek, iklim krizinin etkilerini azaltmak, biyoçeşitliliğin devamını sağlamak ile birlikte insan sağlığı ve ekolojik dengenin korunması için vazgeçilmez olduğunun farkındalık oluşturulması açısından dünyada ve Türkiye’de 21 Mart Ormancılık Günü olarak kutlanıyor.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından birliğe davet edilen özel çocuklara, birlik içerisinde ağaç dikme etkinliği düzenlenerek çocuklara çevre ve doğa sevgisi bilinci aşılanması amaçlandı.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyamızda daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerimize, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir" denildi.
Haber Merkezi