Gündem

Taybıllı, Kadın Sosyalist Enternasyonal Toplantısı'nda

Taybıllı, Kadın Sosyalist Enternasyonal Toplantısı'nda

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
22 Mayıs 2025 20:06

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, partisinin İstanbul’da düzenlediği Kadın Sosyalist Enternasyonal Toplantısı’na katıldı. Taybıllı; "İstanbul Sözleşmesi yaşatır! Biz kadınlar olarak, bu sözleşmeden doğan haklarımızdan vazgeçmeyecek, uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın Sosyalist Enternasyonal toplantısından aldığımız güçle, daha eşit, daha adil ve daha özgür bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Kadın Sosyalist Enternasyonal Toplantısı’na katılan CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, toplantıya dair açıklamalarda bulundu.

Taybıllı, dünyanın dört bir yanından gelen mücadeleci kadınlarla buluştuklarını belirterek, toplantının eşitlik, özgürlük ve adaletin kadınların tüm haklarına tam anlamıyla sahip olmasıyla mümkün olabileceği gerçeğini bir kez daha güçlü şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin Kadın Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesini değerlendiren Taybıllı, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreterimiz Sayın Selin Sayek Böke’nin, Kadın Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesi, partimiz ve ülkemiz adına büyük bir onur ve umut kaynağı olmuştur. Bu yeni göreviyle değerli Genel Sekreterimiz, kadınların uluslararası mücadele hattında daha güçlü ses bulmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR'

Kadınların kazanılmış haklarını hedef alan her türlü gerici ve ayrımcı yaklaşıma karşı mücadelelerinin süreceğini vurgulayan Taybıllı, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin mesajını da yineledi. “İstanbul Sözleşmesi bir insan hakları sözleşmesidir. Kadına yönelik şiddeti önlemek, şiddete uğrayanları korumak ve failleri cezalandırmak devletlerin yükümlülüğüdür. Türkiye’nin bu sözleşmeden tek taraflı bir kararla çekilmesi ne hukuken ne vicdanen kabul edilemez” ifadelerini kullanan Taybıllı, kadınların bu sözleşmeden doğan haklarından asla vazgeçmeyeceğini belirtti.

Kadın haklarının evrensel, devredilemez ve ertelenemez olduğunu bir kez daha haykırdıklarını söyleyen Taybıllı; “İstanbul Sözleşmesi yaşatır! Biz kadınlar olarak, bu sözleşmeden doğan haklarımızdan vazgeçmeyecek, uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın Sosyalist Enternasyonal toplantısından aldığımız güçle, daha eşit, daha adil ve daha özgür bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!