Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, üniversitede lisans ve ön lisans programlarının tamamının yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını duyurdu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, özellikle Tıp Fakültesi ve sağlıkla ilgili bölümlerde kontenjanın yabancı öğrencilerle birlikte yüzde 115’e ulaştığını açıkladı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının ardından Trakya Üniversitesi’ndeki kontenjan doluluk oranı belli oldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Trakya Üniversitesi’nin tüm lisans ve ön lisans programlarında doluluk oranının yüzde 100 olduğunu açıkladı.
SAĞLIK BİRİMLERİNDE YÜZDE 115’LİK DOLULUK
Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, özellikle sağlık alanındaki bölümlerde yoğun talep olduğunu vurguladı. Hatipler, “Trakya Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans programlarının yüzde 100 dolu olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu anlamda da Tıp Fakültesi başta olmak üzere sağlıkla ilgili birimlerimizin yüzde 115 kontenjana dahil olduğunu söylemek istiyorum. Yüzde 15’lik kısmı yabancı kontenjana ayrılmış durumda.” dedi.
Adem Batuhan SEVER