Trakya Üniversitesi'nde düzenlenen “Sürdürülebilirlik Zirvesi – I”, akademi ile iş dünyasını buluşturarak gayrimenkulden perakendeye farklı sektörlerde sürdürülebilirlik vizyonu, dönüşüm modelleri ve gelecek stratejilerinin kapsamlı biçimde ele alınmasını sağladı.
Trakya Üniversitesi, sürdürülebilirlik alanında sektör ve akademiyi buluşturan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Sürdürülebilirlik Zirvesi – I” başlığıyla düzenlenen programda, gayrimenkul, üretim ve perakende sektörlerinin temsilcileri sürdürülebilirlik odaklı stratejileri, dönüşüm süreçlerini ve geleceğe yönelik uygulamaları detaylı şekilde ele aldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirveye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü, Risk Yönetimi ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlknur Taştan’ın yanı sıra dekanlar, müdürler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. İlknur Taştan, zirvenin üniversite–sektör iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Paylaşılan bilgi ve deneyimlerin sadece bugüne değil, geleceğe de yön vereceğini vurgulayan Taştan, sürdürülebilirliğin ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.
Dekan Prof. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü ise zirvenin yalnızca iş dünyasına değil, akademiye ve toplumun tüm kesimlerine ışık tuttuğunu ifade ederek sürdürülebilirlik bilincinin önemine dikkat çekti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de konuşmasında risk yönetiminin günümüzde kritik bir alan olduğunu belirterek sürdürülebilirliği tüm sektörlerde dikkate alınması gereken temel bir başlık olarak değerlendirdi. Öğrencilere hitap eden Demir, bu tür programların büyük birer öğrenme fırsatı sunduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından sektör temsilcilerinin yer aldığı sunumlar gerçekleştirildi.
• Saya Holding Strateji, İş Geliştirme ve Yatırımlar Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Caner Özsaran, holding düzeyinde sürdürülebilir değer yaratma ve dönüşüm modelleri üzerine bilgiler paylaştı.
• Migros Kalite Yönetim Sistemleri Grup Müdürü Sevil Damatoğulları, perakende sektöründe tedarikten mağazaya uzanan döngüsel değer yaklaşımını anlattı.
• Sinpaş GYO Sürdürülebilirlik Müdürü Dr. A. Berrak Köten, gayrimenkul sektöründe doğa, insan ve yaşam alanı ekseninde sürdürülebilirlik uygulamalarını değerlendirdi.
• Beko Çevre Mühendisi Elif Öztürk ise ürün döngüselliği kapsamında kaynak verimliliğinin önemine dikkat çekti.
Zirvenin devamında, Doç. Dr. İlknur Taştan’ın moderatörlüğünde “Sürdürülebilirlikte Ortak Yol Haritası” başlıklı panel düzenlendi. Program kapsamında ayrıca öğrencilere yönelik sürdürülebilirlik temalı bilgi yarışması gerçekleştirildi.
Etkinlik, kapanış konuşmalarının ardından bilgi yarışmasında dereceye giren 10 öğrenciye ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Haber Merkezi