‘Su kesintileri için mücadele devam ediyor’
Şehirde yaşanan su kesintilerine yönelik bir açıklama daha yapan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, son iki gündür yağan yağmurun sevindirici olmasına rağmen barajları doldurmaya yetmediğini dile getirerek; "Şu anda şehrin yaklaşık yüzde 85’ine su verebiliyoruz.Şehir merkezinde yağış güzel olsa da, su kaynaklarımızın bulunduğu Kayalı ve Süloğlu bölgelerinde şu an itibarıyla kayda değer bir yağış yok " dedi.
Edirne’de yaşanan su sıkıntısına yönelik açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın; “Bugün itibarıyla su konusunda düne nazaran daha iyi bir durumdayız. Şu anda şehrin yaklaşık yüzde 85’ine su verebiliyoruz. Ancak dün de ifade ettiğimiz gibi, şehrin yüksek kesimlerinde yaşadığımız sıkıntı halen devam ediyor. Özellikle Şükrüpaşa Mahallesi’nde, Kurtuluş ve Cumhuriyet Mahallelerinin üst noktalarında, ayrıca Barutluk bölgesinde sorun yaşıyoruz. Bu bölgelerdeki su kesintisi ve basınç düşüklüğüyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
‘VATANDAŞLAR TANKER TALEBİ İÇİN 153’Ü ARASIN’
Su sıkıntısı yaşayan vatandaşların 153 ihbar hattını arayarak tanker talep edebileceklerini hatırlatan Akın; “Deposu olan tüm hemşehrilerimize bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Edirne Belediyesi’nin birim müdürlüklerine ait araçlarımız, ayrıca Tekirdağ ve diğer illerden temin ettiğimiz tankerlerle vatandaşlarımıza su ulaştırmaya devam ediyoruz. Su ihtiyacı olan ve deposu bulunan tüm vatandaşlarımız, 153 hattını arayarak bize ulaşabilir ve bu şekilde su temin edebilirler” açıklamasını yaptı.
Süloğlu hattındaki çalışmaların sürdüğünü dile getiren Akın; “Yüksek bölgelerdeki sorunun giderilmesi için Süloğlu hattındaki çalışmalarımız sürüyor. Dün de bahsettiğimiz gibi, bu hattaki onarım ve bağlantı süreci büyük ölçüde tamamlanmak üzere. Akşam saatlerinde ekip arkadaşlarımızla birlikte Kayalı Barajı’nda olacağım. Devlet Su İşleri ile dün bir görüşme gerçekleştirdik, orada da etüt çalışmamız devam ediyor. Dediğim gibi, düne göre bugün çok daha iyi bir noktadayız. İnşallah yarın daha da iyi olacağız. Arızaların giderilmesiyle birlikte Süloğlu hattından su verme işlemini sürdürüyoruz. Tankerlerle de hemşehrilerimize su ulaştırmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Araç sayımızı artırdık, ihtiyaç oldukça hızlı şekilde takviye yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yağan yağmurların barajlar için yetersiz olduğunu da kaydeden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın; “Bugün yağmur yağdı, fakat mevcut durumumuz doğrudan yağışla ilgili değil. Elbette şehirdeki yağmur hepimizi sevindirdi; uzun süredir ciddi bir yağış alamamıştık. Şehir merkezinde yağış güzel olsa da, su kaynaklarımızın bulunduğu Kayalı ve Süloğlu bölgelerinde şu an itibarıyla kayda değer bir yağış yok. Süloğlu tarafında ise çok az miktarda yağmur düştü. Bulgaristan tarafından bu yöne doğru bir yağış beklentisi var ancak kısa süreli yağışların barajlara etkisi sınırlı oluyor” şeklinde konuştu.
“TÜM EKİPLERİMİZLE MÜCADELE EDİYORUZ”
Kasım ayının sonuna kadar yeterli yağış miktarının meteorolojik takvimde görünmediğine de dikkat çeken Akın; “Yine de yağmurun yağması bizi moral olarak güçlendirdi. Ancak mevcut meteorolojik takvime göre, Kasım ayının sonuna kadar beklediğimiz düzeyde bir yağış görünmüyor. Tabii iklim koşulları değişkenlik gösterebiliyor; umarız şansımız yaver gider. Biz şu anda en kötü senaryoyu dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem yeni yerleşim bölgelerinde hem de eski mahallelerde yaşanan sorunları en kısa zamanda çözmek için tüm ekiplerimizle mücadele ediyoruz” açıklamalarına yer verdi. Damla GÖÇ AKYÜZ