
Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Yönetim Kurulu, bu ay aldıkları huzur ücretlerinin tamamını depremzedeler için bağışladılar. SÜTÜB deprem bölgesi için 95 Bin TL topladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, “95 Bin TL az bir para da olsa helali hoş olsun. Tabi şahsi olarak yönetimde muhtar arkadaşlarımız var. Muhtarlık maaşlarını da bağışladılar. Çok örnek bir davranış” dedi.
Ülkede yaşanan deprem felaketiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez; “Türkiye Cumhuriyeti’nin belki de en büyük deprem felaketiyle ülkemiz karşı karşıya. Allah yardımcımız olsun. Ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yakınlarına acil sabırlar diliyoruz. Tüm ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Biz de bir sivil toplum örgütü olarak bu duruma kayıtsız kalamayız. Devletimiz her kademesinde şu anda afet bölgesinde ve insanlarımız yardımlarını bölgeye yapıyorlar. Biz de Edirne SÜTÜB birliği olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istedik” ifadelerine yer verdi.
Yönetim kurulu olarak huzur ücretlerinin tamamını depremzedeler için bağış yaptıklarını duyuran Suiçmez; “Yönetim kurulu olarak bu ayki huzur ücretlerimizin tamamını, personelimiz kendi arasında bir miktar para topladı bunlarda kendi bütçelerine göre. Tüzel kişiliğimiz yani birliğimiz hesaplarından da yönetim kurulu olarak karar aldık 50 bin TL buradan, 45 bin TL de bizim maaşımız ve personelimiz topladı. 95 bin TL az bir para da olsa helali hoş olsun. Tabi şahsi olarak yönetimde muhtar arkadaşlarımız var. Muhtarlık maaşlarını da bağışladılar. Çok örnek bir davranış. 95 bin TL’yi Edirne Valiliğimizin göstermiş olduğu banka hesap numaralarına yatıracağız. Ben İl Genel Meclis Üyesiyim aynı zamanda. Bu ayki maaşımındı tamamını da buraya yatıracağım” diye konuştu.
Bağışlanan miktarın azı çoğu olmadığını da belirten Suiçmez; “Bütün Türkiye seferber olmuş. İnsanlarımız kardeşlerimiz yardım bekliyor. Paranın miktarının azı çoğu önemli değildir. Damlaya damlaya göl olur. Oradaki kardeşlerimiz bizlere ihtiyacı var. Bu durum hepimizin başına gelebilir. Bizim insanımızın yüceliği bir kez daha kendini gösterdi. Edirne’yle gurur duyuyorum. Bütün ilimiz seferber olmuş. Valiliğimiz koordinasyonunda ayni ve nakdi yardım gönderiyorlar. Cenabı Allah bir daha böyle büyük bir felaketi ülkemizde göstermesin” şeklinde konuştu. Damla GÖÇ