Spor

Edirneli  maratonculardan Selimiye Meydanı’nda Destek Çağrısı

İstanbul ve Çanakkale’de düzenlenen maratonlarda derece elde eden Edirneli sporcular, Selimiye Meydanı’nda bir araya gelerek hem başarılarını paylaştı hem de destek talebinde bulundu.

Yeşim Dramalı
Yeşim Dramalı
Editör
30 Nisan 2026 23:04

Edirne’de, İstanbul ve Çanakkale Troya Maratonu’ndan dereceyle dönen atletler, Selimiye Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Edirne Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ öncülüğünde yapılan açıklamada, sporcuların kazandığı başarılar ile yaşadıkları ekonomik ve fiziksel zorluklar dile getirildi.

"Sporcular Şehrimizi Gururla Temsil Ediyor"
BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, bu yıl 11’incisi düzenlenecek Edirne Maratonu’nun sporcular için bir yetişme noktası olduğunu vurguladı. Atletizmin bireysel bir spor olarak görülmesine rağmen çok büyük bir emek ve disiplin gerektirdiğini belirten Akdağ, sporcuların çoğunlukla kendi kısıtlı imkanlarıyla farklı şehirlerde kürsü başarısı yakaladığını ifade ederek şehir temsilcilerinin sesinin daha gür duyurulması gerektiğini söyledi.

 Sporcuların Başarıları ve Detaylı Talepleri
Basın açıklamasında söz alan sporcular, katıldıkları yarışlardaki derecelerini ve spor yaparken karşılaştıkları engelleri şu ifadelerle aktardı:
     Tahir Elçi:Çanakkale Troya Maratonu’nda 50-54 yaş kategorisinde 10 kilometrede birinci olma başarısı gösterdi. Yarışlara katılımın mali yüküne değinen Elçi, "Bir yarışa gidip gelmek, konaklama ve ulaşım dahil kişi başı yaklaşık 10 bin lirayı buluyor. Bu maddi zorluklar nedeniyle her davet edildiğimiz yarışa gidemiyoruz. Edirne’nin desteğini her an arkamızda hissetmek istiyoruz," dedi.

    Soykan Baykal: Troya Maratonu’nda 21 kilometrede genel klasman üçüncülüğü elde etti. Profesyonel sporcu ekipmanlarının fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Baykal, bu maliyetlerin karşılanması noktasında verilecek desteklerin doğrudan performanslarına yansıyacağını ve daha büyük başarılar getireceğini belirtti.

    Raşit Hüseyin Çoban:Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde görev yapan ve 4,5 yıldır düzenli koşan Çoban, Çanakkale’de 42 kilometre maratonunda kendi yaş kategorisinde ikinci oldu. Başarının anahtarının düzenli antrenman olduğunu belirterek, sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

    İsmet Peköz: Koşuya 7 yıl önce başlayan Peköz, son yarışta sakatlığı bulunmasına rağmen pes etmeyerek kendi kategorisinde yedinci oldu. Peköz, her türlü zorluğa rağmen Edirne’yi temsil etmeye devam ettiklerini ifade ederek yetkililerden ilgi beklediklerini söyledi.

Tesis ve Altyapı Vurgusu
Açıklamanın sonunda sporcular ortak bir çağrıda bulunarak Edirne’deki spor tesislerinin yetersizliğine değindi. Şehirdeki mevcut koşu ve yürüyüş alanlarının profesyonel sporcular ve halk için geliştirilmesini talep eden atletler, yerel yönetimlerin bu konudaki eksikleri gidermesi yönünde dileklerini sundu.

Şennur KARAGÖZ

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!