Türkiye

Bakanlıktan Flaş Baraj Kararı

Barajlarda su seviyesi takibi için yeni dönem başladı! Bakan Yumaklı, barajların aktif doluluk oranlarının günlük olarak kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Edirne Ahval
Edirne Ahval
Editör
Yayınlanma:
23 Haziran 2026 14:18
Güncellenme:
23 Haziran 2026 14:18

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelindeki ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki barajların aktif doluluk oranlarının günlük olarak kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hayata geçirilen uygulamayla vatandaşlar, üreticiler ve ilgili kurumlar barajlardaki güncel su durumunu düzenli olarak takip edebilecek.

Su kaynaklarının bilinçli ve şeffaf yönetiminin önemine dikkat çeken Yumaklı, iklim değişikliğinin etkilerine karşı suyun her damlasını korumak ve gelecek nesillere güvenle aktarmak için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.


 

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!