Türkiye

Sahra tozu Türkiye’ye ulaştı

Sahra Tozu Taşınımı, Cezayir ve Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. Hafta sonu boyunca özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkisini artırması bekleniyor.

Yeşim Dramalı
Yeşim Dramalı
Editör
09 Mayıs 2026 17:21

ANKARA - BHA

Uzmanlar, toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinin düşebileceği, görüş mesafesinde azalma yaşanabileceği ve yağışla birlikte çamur yağışı görülebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Astım, alerji ve solunum yolu rahatsızlığı bulunan vatandaşların, yaşlıların ve çocukların mümkün olmadıkça dışarı çıkmaması tavsiye edilirken, dışarıda maske kullanılması önerildi.

Ayrıca ev ve iş yerlerinde camların kapalı tutulması, sürücülerin ise trafikte görüş mesafesindeki düşüşe karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Çöl tozunun baş ağrısı, halsizlik ve dikkat dağınıklığı gibi etkiler oluşturabileceği ifade edildi.

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!