Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ulaşım sektörü hareketliliği yaşandı. Sektörün bilinen markalarından biri olan Kara Ağa Turizm, bugün gerçekleştirilen törenle otogar bünyesindeki 7 numaralı Nilüfer Turizm yazıhanesi bünyesinde ve 18/19 numaralı peronlarda yeni hizmet noktasının açılışını yaptı.
_google_ers_1778936007.jpeg)
Açılış günü gerçekleştirilen tüm seferlerin halka ücretsiz olarak sunulduğu organizasyona Kara Ağa Turizm sahibi Hakan Akdik, Nilüfer Turizm Edirne İşletmecisi İhsan Aksoy, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası eski Başkanı Ali Şahin , sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.
_google_ers_1778936035.jpeg)
Açılış öncesi Kara Ağa Turizm araçları, davul zurna eşliğinde otogara giriş yaptı.
_google_ers_1778936049.jpeg)
‘EDİRNE’NİN ÜZERİNDEKİ BASKI ORTAMI KALKTI’
Açılışta konuşan Kara Ağa Turizm sahibi Hakan Akdik, otogarda yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
"Bizler yaklaşık son dört yıldır otogarda yokuz. Ancak bugün yeniden buradayız. Edirne halkına layık olduğu en iyi hizmeti sunmak için tekrar otogardayız. Buna vesile olan, destek veren İhsan Ersoy'a da ayrıca hürmetlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Edirneliler hiç merak etmesin. Biz Edirne’yi en güzel şekilde taşımaya, en kaliteli hizmeti vermeye devam edeceğiz. İnsanlarımızın sağlığı, canı ve malı bize emanettir. Bu sorumluluğun farkındayız. Bugün, dört yıl aradan sonra yeniden otogara giriş yapmış olmamız nedeniyle oldukça mutluyuz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Bizim anlayışımız; burada bir masa koyup sıradan bir devlet memuru gibi oturmak değildir. Mesele devlet adamı olabilmektir. Hakka, hukuka ve adalete saygı gösteren bütün devlet adamlarına da buradan hürmetlerimizi ve saygılarimizi sunuyoruz. Tabii bu süreçte bizi tercih etmeyenler de oldu. Ancak yıllardır Edirne’nin üzerinde hissedilen o baskı ortamı artık kalktı. Bundan sonra daha özgür, daha adil ve daha rekabetçi bir ortam oluşacağına inanıyoruz. Bugün tarifelerimiz ücretsizdir. Çünkü Edirne halkı her şeyin en güzeline layıktır. Edirne halkı kaliteli hizmete layıktır. Bizler de bu hizmet anlayışını sürdürmeye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle vatandaşlarımızın canı, malı ve güveni bize emanettir. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğiz."

‘YAZIHANELERDEN ELDE EDİLEN GELİR BELEDİYEYE KALDI’
Otogardaki işletme modelinin değişmesi ve geçmişte yaşanan aksaklıklar üzerine değerlendirmelerde bulunan Nilüfer Turizm Edirne İşletmecisi İhsan Aksoy, yasal mevzuatların uygulanış biçimine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bugün burada aslında 25 yıllık bir dönem sona ermiş oluyor. Bundan sonra buradaki esnafımız, firmalarımız kendi firmalarını değerlendirecek, kendi hizmet anlayışlarını ortaya koyacak. Yolcular da istedikleri firmayla, istedikleri şartlarda seyahat etme imkanına kavuşacaklar. Bu mesele yıllardır Edirne gündeminde olan bir konuydu. Maalesef geçmişte yapılan hatalar, bazı kişisel çıkarların ön plana alınması nedeniyle belli kişiler zengin edildi, belli yapılar güçlendirildi. Bu süreçte taşıma kanunu tam anlamıyla uygulanmadı. Çünkü taşıma kanununda işletmecinin otogarın yalnızca yüzde yirmi beşini kullanabileceği açıkça belirtiliyor. Ancak burada yıllarca yüzde yüz kullanım söz konusu oldu. Bunun sonucunda da ciddi problemler yaşandı. En büyük mağduriyeti ise burada faaliyet gösteren firmalar yaşadı. Bizler de bu mağduriyeti yaşayanlardan olduk. Fakat bugün gelinen noktada, Belediye Başkanımız Filiz Gencan'ın attığı adımlarla bu sorunların büyük kısmı bertaraf edildi. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz. Her ne kadar otogar yazıhane ücretleri yüksek bulunsa da sonuçta kazanan belediyemiz oldu. En azından gelir belediyeye kalmış oldu, başka kişilerin kazanç sağlamasının önüne geçildi. Bu açıdan da hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Hep beraber çalışacağız. Onların firması ayrı, bizim firmamız ayrı. Ancak karşılıklı destek vererek aynı yapı içerisinde uyumlu şekilde hizmet sunmaya çalışacağız."
,
‘OTOGARDA TEKEL ANLAYIŞI SONA ERMİŞTİR’
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası eski Başkanı Ali Şahin ise geçmiş dönemlerde verilen mücadelelere değinerek yeni dönemin yaratacağı rekabet ortamı hakkında şu görüşleri paylaştı:
"Görevde bulunduğumuz dönemlerde bu konularla ilgili çok ciddi mücadeleler verdik. Dönem dönem hem Hakan Bey’le hem de işletmeci tarafıyla çeşitli sıkıntılar yaşandı. Ama çok şükür bugün itibarıyla bu problemler sona ermiş durumda. Buradan ben de belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. İhsan Hocamızın da söylediği gibi artık vatandaşlarımız gelecek ve hizmeti kim daha iyi veriyorsa onu tercih edecek. Tekel anlayışı sona ermiş olacak. Bütün firmalar burada rekabet edecek. Bizler de tecrübelerimizle destek olmaya çalışacağız. İnşallah bunun Edirne halkı için hayırlı olacağını düşünüyoruz. Tabii yıllardır Ağa Tur’un içeride olmasından dolayı taksici esnafımızın ve otobüsçü esnafımızın da çeşitli problemleri vardı. Bunları da zaman zaman dile getirdik. Kendisi de zaten hep şunu söylüyordu: “Yarın bir gün belediye işletmeyi alırsa ben burada hizmet vermeye devam ederim.” Bugün de bunu göstermiş oldu. İnşallah bundan sonra Edirne halkına en iyi hizmet verilir ve vatandaşlarımız da bunun faydasını görür."
Adem Batuhan SEVER
