Edirne Haberler

'Banka personeliyiz' diyerek 1,5 milyon lira dolandırdılar

İstanbul’da telefonda kendilerini banka personeli olarak tanıtan dolandırıcıların ağına düşen bir iş insanı, 1,5 milyon lira dolandırıldı.

Yeşim Dramalı
Yeşim Dramalı
Editör
23 Nisan 2026 11:38

Olayla ilgili yürütülen çalışma sonucu yakalanan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, tekstil firması sahibi Ü.E’nin dolandırıldığı yönündeki şikayeti üzerine geniş çaplı soruşturma başlattı.

"Limitlerinizi yükselteceğiz" diyerek kandırdılar

Yapılan incelemelerde şüphelilerin mağduru telefonla arayarak kendilerini banka personeli olarak tanıttıkları ve "kredi kartı ve hesap limitlerinizi yükselteceğiz" vaadiyle güven kazandıkları belirlendi. Şüphelilerin yönlendirmesiyle mağdurun 1,5 milyon lirayı verilen banka hesabına transfer ettiği tespit edildi.

Paranın izini süren polis şüphelilere ulaştı

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paranın aktarıldığı hesaplar üzerinden yürüttükleri teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda şüphelilerin kimliklerini belirledi. Şüphelilerden M.Y. ile cep telefonu aracılığıyla mağduru yönlendirdiği anlaşılan Ş.Y’nin adresleri tespit edilerek operasyon düzenlendi.

Yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.BHA

Yorum Yap

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!