Edirne İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısında Keşan’ın sahil köyleri ve turizm potansiyeline ilişkin hazırlanan Turizm Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı Salih Akar, meclisin gündemine sundu.

Komisyonun hazırladığı rapor Başkan Salih Akar tarafından meclis gündeminde meclis üyelerine açıklandı. Akar ; Saros Körfezi kıyısında yer alan Erikli, Yayla, Mecidiye, Gökçetepe, Sazlıdere ve Danişment köylerinin doğal güzellikleri, turizm olanakları ve çevresel riskleri detaylı şekilde ele alındı. Akar, “Bu köylerimizin en önemli ortak özelliği, dünyanın kendi kendini temizleyebilen ender körfezlerinden biri olan Saros Körfezi kıyısında yer almalarıdır. Bölge; turkuaz denizi, çam ormanları ve doğal yapısıyla önemli bir turizm potansiyeline sahiptir” dedi.

Özellikle Mecidiye’de bulunan İbrice Limanı’nın dalış turizmi açısından dikkat çeken Akar, “Bölgenin deniz suyu kristal berraklığındadır. Su altı canlılığı bakımından oldukça zengin olan Saros Körfezi, dalış turizmi için çok elverişli bir yapı sunmaktadır. Yaz aylarında bölgeye gelen dalış okulları burada eğitim faaliyetleri gerçekleştirmektedir” diye konuştu.
Erikli’nin Saros kıyısındaki en önemli yazlık yerleşimlerden biri olduğunu belirten Akar, “Altın sarısı kumulları, sığ ve berrak denizi, ayrıca Tuzla Gölü gibi doğal alanlarıyla Erikli, bölgenin en popüler turizm merkezlerinden biri haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Komisyon raporunda çevresel risklere de dikkat çekildiğini belirten Akar, bölgede kurulan FSRU Limanı’nın turizme etkileri konusunda vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının endişeleri bulunduğunu söyledi.
Yeşim DRAMALI