Edirne’de bu yıl 25’incisi düzenlenen Edirne Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret Otomotiv ve Gıda Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, fuar alanında kurduğu stant ve gerçekleştirdiği bilgilendirme etkinliğiyle partinin tarım politikalarını ziyaretçilere anlattı. Etkinlik kapsamında vatandaşlara ve üreticilere bilgilendirme broşürleri dağıtılırken, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Hasan Hakan Şahin, hem hükümetin tarım politikalarına hem de fuarın mevcut durumuna yönelik sert eleştirilerde bulundu.
"TARIM POLİTİKALARI MİLLİ GÜVENLİK KADAR ÖNEMLİDİR"
Tarımın Türkiye için hayati bir önem taşıdığını vurgulayan İl Başkanı Şahin, fuarın açılışına ilişkin yaptığı değerlendirmede bulunarak,
"25'nci Tarım Hayvancılık Fuarı Edirne'mize, Türkiye'ye bölgemize hayırlı uğurlu olsun. İYİ Parti olarak bizler de her zaman söylüyoruz: Ülkenin tarım politikaları, milli güvenlik politikaları kadar önemli olmak zorundadır. Dolayısıyla bu fuarda da çiftçilerimizle, esnafımızla buluşup parti politikalarımızı anlatan broşürlerimizi dağıtıyoruz" dedi.
"ÇİFTÇİ YOK, SADECE PROTOKOL VAR"
Fuar alanındaki kalabalığın yetersizliğine ve çiftçinin katılım sağlayamamasına dikkat çeken Şahin, üreticinin içinde bulunduğu ekonomik darboğazın fuara yansıdığını belirterek,
"Güzel bir fuar geçmesini dilerdim ama sizler de görüyorsunuz; çiftçinin olmadığı, sadece protokolün olduğu bir fuar gerçekleşiyor. Bu da çiftçimizin hangi halde, ne durumda olduğunu çok iyi anlatıyor. Burada kalabalıkların artması gerekiyordu. Çiftçilerin buralarda olması, alışveriş yapması gerekiyordu ama çok üzücüdür ki çiftçi artık günümüzde ayakta kalma mücadelesi değil, hayatta kalma mücadelesi veriyor ve hükümetin yanlış tarım politikaları ısrarla devam ediyor" şeklinde konuştu.
"EDİRNE’YE ULUSLARARASI FUAR ALANI ŞART"
Fuarın 25 yıllık geçmişine rağmen fiziki imkanlarının Edirne’ye yakışmadığını savunan Şahin, kentin acilen modern bir fuar alanına kavuşması gerektiğini belirterek,
"Tabii bir de öz eleştiri de yapmak lazım: 25'inci yılını tamamlıyor bu fuar. Maalesef bizim Edirne'mize çok da yakışmıyor. Bizim Edirne olarak artık uluslararası düzeyde fuarların gerçekleştirilebileceği, yıl içerisinde 10-12 fuarın düzenlenebileceği bir uluslararası fuar alanına acil ihtiyacımız var. Buradan da çağrımızı yapalım: Öncelikle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na her zaman teşekkür ederiz, bu organizasyonu üstlendi. Ama Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız başta olmak üzere KOSGEB'in de işin içine girerek Edirne'mize acilen bir uluslararası düzeyde tarım fuar alanı yapılması gereklidir, elzemdir diyoruz" ifadelerini kullandı.
"BOMBOŞ ALANLARDA FUAR DÜZENLENMEK ZORUNDA KALINIYOR"
İYİ Parti’nin her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade eden Şahin,
"İYİ Parti olarak her zaman çiftçinin yanındayız. Esnafımızın da yanındayız ve parti politikalarımızı buralarda anlatmak istiyoruz. Ama maalesef az önce de dile getirdiğim gibi çiftçiye ulaşamıyoruz, esnafa ulaşamıyoruz; bomboş alanlarda fuar düzenlenmek zorunda kalınıyor" diye konuştu.
Şennur KARAGÖZ